Εξελίξεις με το Adrian Darya 1: Πάει Τουρκία το ιρανικό τάνκερ και... ανάβει φωτιές

24 Αυγούστου 2019 13:52

Συνεχίζεται το θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1, το οποίο άλλαξε ρότα, καθώς αναφέρει ότι κατευθύνεται πλέον προς την Τουρκία.

 

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το δεξαμενόπλοιο άλλαξε τον δηλωθέντα προορισμό του στο AIS και ισχυρίζεται πως προορισμός του είναι το λιμάνι της Μερσίνας στην Τουρκία, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ενδέχεται αυτός να μην είναι ο πραγματικός προορισμός του. Η υπόθεση με το Adrian Darya 1 έχει ανεβάσει την ένταση μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι το ιρανικό τάνκερ, που ήταν μέχρι πρόσφατα γνωστό ως Grace 1, είχε κρατηθεί για περίπου έναν μήνα από τους Βρετανούς στο Γιβραλτάρ, το οποίο αποφάσισε να το αφήσει ελεύθερο, παρά την αντίδραση της Ουάσινγκτον. Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι το πλοίο έχει σκοπό να ξεφορτώσει 2,1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στη Συρία, τροφοδοτώντας τους Φρουρούς της Επανάστασης, τους οποίους έχουν εντάξει στη λίστα των «Ξένων Τρομοκρατικών Οργανώσεων». Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι όσοι εξυπηρετήσουν το ιρανικό πλοίο, εταιρείες ή ναυτικοί, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης ή χρηματικό πρόστιμο και ανάκληση βίζας.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos