Επίθεση Ερντογάν κατά του ηγέτη των Πρασίνων

07 Ιουνίου 2016 09:04

Να σεβαστεί την κυρίαρχη απόφαση της γερμανικής Βουλής κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ. Ο Εντογάν είχε συστήσει στους τουρκικής καταγωγής Γερμανούς βουλευτές «να πάνε για εξετάσεις αίματος για να φανεί τι είδους Τούρκοι είναι».

Ενας από τους εισηγητές του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική Βουλή ήταν ο επικεφαλής των Γερμανών Πρασίνων Τζεμ Ετσντεμίρ. Ο τουρκικής καταγωγής Ετσντεμίρ έχει δεχθεί απειλές από κύκλους Τούρκων εθνικιστών και έχει κατηγορηθεί από τον Ερντογάν ως συνεργάτης του ΡΚΚ.

«Οι ψηφοφορίες στη γερμανική Βουλή δεν εξαρτώνται από το ποιος αυταρχικός ηγέτης εκφράζει ικανοποίηση και ποιος όχι», είπε ο Ετσντεμίρ, χαρακτηρίζοντας «πραγματικά τολμηρούς» όσους στην Τουρκία κινδυνεύουν με άρση βουλευτικής ασυλίας και με φυλάκιση για την έκφραση απόψεων.

«Το ψήφισμα (για την αναγνώριση της σφαγής των Αρμενίων) ήταν μια πολιτική πρωτοβουλία που ξεπήδησε από την Μπούντεσταγκ, η οποία είναι δημοκρατικά εκλεγμένο, ανεξάρτητο όργανο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου. Ο επικεφαλής της τουρκικής κοινότητας της Γερμανίας Γκοκάι Σοφούογλου επέκρινε χθες τον Τούρκο πρόεδρο για την πίεση στους βουλευτές τουρκικής καταγωγής. «Θεωρούμε τις απειλές και τα αιτήματα για εξετάσεις αίματος φρικτά. Η εποχή που οι άνθρωποι καθορίζονταν από τις εξετάσεις αίματος τελείωσε το 1945», είπε.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos