Μαθήματα... δημοκρατίας από τον Τσαβούσογλου στον Μακρόν

10 Δεκεμβρίου 2018 12:58

Μαθήματα... δημοκρατίας στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θέλησε να παραδώσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών καλώντας την κυβέρνηση Μακρόν να μην κάνει υπέρμετρη χρήση βίας στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Αν και είπε ότι είναι κατά των βανδαλισμών ο Μεβλιούτ Τσαβούσογλου καταδίκασε την υπερβολική βία της γαλλικής αστυνομίας, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΕΕ έναντι της Γαλλίας και του ευρωπαϊκού Τύπου, την οποία χαρακτήρισε «καταστροφή».

«Ουδέποτε υποστηρίξαμε τους βανδαλισμούς. Όποτε γινόμασταν μάρτυρες βανδαλισμών στη χώρα μας βλέπαμε τα [ευρωπαικά κράτη] να τους υποστηρίζουν μέσω ΜΚΟ, δηλώσεων πολιτικών και του Τύπου. Η Τουρκία ήταν στην ημερήσια ατζέντα. Τώρα που γίνονται διαδηλώσεις στη Γαλλία, που τις βλέπουμε ενίοτε να γίνονται ακραίες. Είμαστε κατά των βανδαλισμών, αλλά η υπέρμετρη χρήση βίας από τη Γαλλική αστυνομία είναι πραγματικά ένα μάθημα. Η στάση της Ευρωπαϊκής και των χωρών είναι επίσης ένα μάθημα. Η στάση του Τύπου είναι απόλυτη καταστροφή. Αυτό είναι που αποκαλούμε “δύο μέτρα και δύο σταθμά”. Αυτό είναι που αποκαλούμε υποκρισία», είπε μιλώντας σε τελετή απονομής βραβείων σε δημοσιογράφων.

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θέλοντας να δείξουν αλληλέγγυες μ’ ένα μέλος της ΕΕ δεν άσκησαν ιδιαίτερη κριτική στην αστυνομική βία στη Γαλλία, που παραβιάζει κατά την άποψή του τις αξίες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos