Βενεζουέλα: «Σφίγγει» ο κλοιός γύρω από τον Μαδούρο με κυρώσεις, λιποταξίες και απομόνωση

29 Ιανουαρίου 2019 12:36

Στενεύουν τα όρια για τον Νικολάς Μαδουρό - Μπλόκο των ΗΠΑ στις εξαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα - Άμεση λύση στην κρίση της Βενεζουέλας ζητούν όλο και περισσότερες χώρες - Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν στρατιωτική επέμβαση στη χώρα - «Όχι» Μαδούρο για εκλόγες


Οι σαρωτικές κυρώσεις των ΗΠΑ ενάντια στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, οι «λιποταξίες» της κυβέρνησης Μαδούρο και οι ολοένα και περισσότερες χώρες που «απομονώνουν» τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, καθώς είτε αναγνωρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, είτε ζητούν άμεσα εκλογές, έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: να σφίξει όσο περισσότερο γίνεται ο κλοιός της πίεσης στον Μαδούρο.

Και όσο η κρίση στη Βενεζουέλα βαθαίνει όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα, ο Νικολάς Μαδούρο απορρίπτει το «τελεσίγραφο» για εκλογές.

Πιθανή αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, λέει ο Μπόλτον

Ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δεν φρόντισε να κρύψει τις σημειώσεις του όταν πήγε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να φανεί σημείωση που έγραφε«5.000 στρατιώτες στην Κολομβία».

Εν μέσω της κρίσης στη Βενεζουέλα, η δεύτερη από τις δύο γραμμές που είχε γράψει στο πάνω μέρος της σελίδας του κίτρινου σημειωματάριου που κράταγε στο δεξί χέρι ο Μπόλτον προσέλκυσε την προσοχή: «5.000 στρατιώτες στην Κολομβία», διαβάζει κανείς αν μεγεθύνει αρκετά τις φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos