Στρατό στα σύνορα με την Κολομβία θέλει να αναπτύξει ο Μαδούρο

16 Φεβρουαρίου 2019 12:08

O πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει στρατό στα σύνορα με την Κολομβία, η οποία δηλώνει «αποφασισμένη» να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της γειτονικής χώρας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με την ανώτατη στρατιωτική διοίκηση, ο Μαδούρο ζήτησε από τον στρατό να ετοιμάσει ένα «ειδικό σχέδιο ανάπτυξης» στα σύνορα με την Κολομβία που εκτείνονται σε 2.200 χιλιόμετρα. Θέλει να αξιολογήσει «ποιες νέες δυνάμεις» απαιτούνται ώστε το σύνορο αυτό «να είναι απαραβίαστο, αήττητο, απλησίαστο».

Ο αυτοανακηρυχθέν πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν ΓκουαϊδόΟ αυτοανακηρυχθέν πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό

«Δεν υπερβάλλω. Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ιβάν Ντούκε ανακοίνωσαν στον Λευκό Οίκο πολεμικά σχέδια κατά της Βενεζουέλας», πρόσθεσε ο Μαδούρο, αναφερόμενος στη συνάντηση των προέδρων των ΗΠΑ και της Κολομβίας στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη. Ο Τραμπ δήλωσε τότε ότι εξετάζει «όλες τις επιλογές» για τη διευθέτηση της κρίσης στη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας ότι ο Μαδούρο διαπράττει «φρικτό λάθος» εμποδίζοντας την είσοδο της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

Ο Ιβάν Ντούκε σκλήρυνε τους τόνους την Παρασκευή απέναντι στο Μαδούρο συνομιλώντας με τον Χουάν Γκουαϊδό, τον πολιτικό αντίπαλο του Μαδούρο που έχει αναγνωριστεί ως προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας από πενήντα χώρες. «Θα προσέξουμε ιδιαίτερα ώστε να σας βοηθήσουμε με αποφασιστικό τρόπο και η ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στη Βενεζουέλα», είπε ο Ντούκε στον ηγέτη της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που μεταδόθηκε ζωντανά στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.
2,5 τόνοι φαρμάκων και τροφίμων ανθρωπιστικής βοήθειας περιμένουν στα σύνορα για να σταλούν στην Βενεζουέλα2,5 τόνοι φαρμάκων και τροφίμων ανθρωπιστικής βοήθειας περιμένουν στα σύνορα για να σταλούν στην Βενεζουέλα

Τόνοι τροφίμων και φαρμάκων που έχουν σταλεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες μένουν αποθηκευμένοι από τις 7 Φεβρουαρίου στην πόλη Κούκουτα της Κολομβίας, στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

Ο αμερικανικός στρατός θα προσθέσει 200 τόνους στη βοήθεια αυτή τις προσεχείς ημέρες, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, αξιωματούχος του Πενταγώνου που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Επίσης 2,5 τόνοι φαρμάκων και τροφίμων που εστάλησαν από το Πουέρτο Ρίκο (αμερικανικό έδαφος στην Καραϊβική) έχουν φτάσει στην Κούκουτα.

Ο Μαδούρο αρνείται επί του παρόντος κάθε βοήθεια, την οποία θεωρεί πρόσχημα για να προετοιμαστεί αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη χώρα του.

Ο Γκουαϊδό δήλωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθει στη χώρα «ό,τι και να συμβεί» στις 23 Φεβρουαρίου, ακριβώς έναν μήνα μετά την αυτοανακήρυξή του σε προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Η πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση είχε χαρακτηρίσει τότε τον Μαδούρο «σφετεριστή» μετά τις προεδρικές εκλογές στις οποίες θεωρεί ότι υπήρξε νοθεία.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos