Η Χίλαρι Κλίντον το «ξεκόβει» οριστικά: Δεν θα είμαι υποψήφια το 2020

05 Μαρτίου 2019 13:08

«Δεν θα είμαι υποψήφια στις εκλογές αλλά θα συνεχίσω να μιλώ και να υπερασπίζομαι αυτό που πιστεύω», δήλωσε η Κλίντον σε πρόσφατη συνέντευξή της


Η Χίλαρι Κλίντον για πρώτη φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2020 σε συνέντευξη που παραχώρησε στο News 12, ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο της Νέας Υόρκης.

«Δεν θα είμαι υποψήφια, αλλά θα συνεχίσω να μιλώ και να υπερασπίζομαι αυτό που πιστεύω», δήλωσε η Κλίντον η οποία στις εκλογές του 2016 ηττήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Θέλω να βεβαιωθώ ότι οι άνθρωποι κατανοούν πως θα συνεχίσω να μιλώ», υπογράμμισε. «Δεν θα πάω πουθενά. Αυτό που διακυβεύεται στη χώρα μας, αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με ανησυχεί βαθιά», επεσήμανε η Κλίντον.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει ήδη συναντηθεί με πολιτικούς των Δημοκρατικών οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να διεκδικήσουν το χρίσμα του κόμματος για να είναι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές το 2020.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζο Μπάιντεν, θα είναι ένας από τους υποψήφιους, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Είπα σε όλους να μην θεωρούν τίποτα δεδομένο, παρόλο που υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος με πραγματικά προβλήματα και υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν από την κυβέρνηση (Τραμπ) και τα οποία πρέπει να υπογράψουμε», εξήγησε η Κλίντον.

Όταν ρωτήθηκε αν επιθυμεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, φάνηκε να αποφεύγει να αποκλείσει το ενδεχόμενο.

«Δεν το πιστεύω, όμως μου αρέσει να ζω στη Νέα Υόρκη και είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να είμαι γερουσιαστής επί οκτώ χρόνια και να εργάζομαι με τους ανθρώπους από όλη την πολιτεία», επεσήμανε η Κλίντον.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις «δυναμικές» γυναίκες που εκλέχθηκαν στο Κογκρέσο, οι οποίες «ήδη αφήνουν το σημάδι τους». «Πολλές από αυτές μου είπαν ότι (…) το έργο μου, το γεγονός ότι έθεσα υποψηφιότητα για την προεδρία τις επηρέασε πολύ στην απόφασή τους να θέσουν υποψηφιότητα».

Η Κλίντον σημείωσε εξάλλου ότι «αν και έχουμε σημειώσει μεγάλες προόδους», «μένουν να γίνουν πολλά σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων για να διασφαλίσουμε ότι κάθε άνθρωπος έχει ίσες ευκαιρίες να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια και η ταυτότητά του».

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos