Κουρτς: Οι νέες διαβεβαιώσεις της ΕΕ θα ενισχύσουν τη θέση της Μέι στη ψηφοφορία για το Brexit

12 Μαρτίου 2019 11:41

Την άποψη ότι οι εγγυήσεις της ΕΕ για το Brexit είναι αρκετές ώστε η θέση της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι να επικρατήσει στο βρετανικό κοινοβούλιο, εξέφρασε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σε δηλώσεις του, μόλις λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία, ο Κουρτς υπογράμμισε ότι η ΕΕ κινήθηκε προς την κατεύθυνση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα τη βοηθήσει στην εξασφάλιση της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, η Μέι ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε από την ΕΕ «νομικές διαβεβαιώσεις», οι οποίες εκτιμά ότι θα πείσουν τους Βρετανούς βουλευτές να δώσουν το πράσινο φως στη σημερινή ψηφοφορία για το Brexit.

Ο Αυστριακός καγκελάριος προσέθεσε ότι με τις νέες διαβεβαιώσεις και την απαιτούμενη υποστήριξη του κοινοβουλίου «θα αποφύγουμε ένα σενάριο εξόδου χωρίς συμφωνία. Οτιδήποτε άλλο θα μας φέρει επικίνδυνα κοντά στην προθεσμία του Brexit χωρίς να υπάρχει ένα σενάριο για τακτική έξοδο της χώρας από την ΕΕ» προσέθεσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos