Μακελειό στη Ν. Ζηλανδία: Ο δράστης είχε στείλει το μανιφέστο του στην πρωθυπουργό -Πριν από την επίθεση

16 Μαρτίου 2019 12:04

Το γραφείο της Τζασίντα Αρντερν επιβεβαίωσε ότι έλαβε αντίγραφο του μανιφέστου του δράστη του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία.

Το ανατριχιαστικό μανιφέστο έφτασε στο email της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας 10 λεπτά πριν από την έναρξη της τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ το έλαβαν περίπου 70 ακόμη παραλήπτες, ανάμεσά τους πολιτικοί, όπως ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, αλλά και ΜΜΕ, εθνικά και διεθνή.

Το μανιφέστο ήταν έτσι γραμμένο σαν να είχε γίνει ήδη το μακελειό, σύμφωνα με το γραφείο της πρωθυπουργού. «Το email αναφέρει τους λόγους που το έκανε. Δεν έλεγε “αυτό θα κάνω”. Δεν υπήρχε ευκαιρία να το σταματήσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της Αρντερν.

Η Αρντερν επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο του μανιφέστου, τον χρόνο που το έλαβε ή τον τίτλο του. «Είναι γραμμένο σαν να είχε συμβεί ήδη η επίθεση, για να εξηγήσει αυτό που προφανώς επρόκειτο να γίνει», ανέφερε ακόμη ο εκπρόσωπός της. Την Παρασκευή, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας είχε καλέσει τον κόσμο να μην αναδημοσιεύει το ανατριχιαστικό βίντεο ή το μανιφέστο που είχε δημοσιεύσει ο μακελάρης. «Δεν πρέπει να δίνουμε οξυγόνο σε αυτή την πράξη βίας και το μήνυμα που κρύβεται πίσω από αυτή. Δεν πρέπει να μοιράζουμε αυτό το μήνυμα μίσους», είχε δηλώσει.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos