Ο Ερντογάν κερδίζει την Κωνσταντινούπολη

31 Μαρτίου 2019 20:46

Εκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες θεωρούνται κρίσιμες για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν προβάδισμα των υποψηφίων του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) στους δήμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης

Στις 5 το απόγευμα έκλεισαν και οι τελευταίες κάλπες στις δυτικές πόλεις της Τουρκίας και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι τοπικές επιτροπές εξακολουθούν την καταμέτρηση ενώ ήδη το 8% των ψήφων έχει καταμετρηθεί.

Με την άρση της απαγόρευσης από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο μεταδίδονται πλέον και επίσημα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτά -αν και το δείγμα δεν είναι ακόμη αρκετά αντιπροσωπευτικό για δημοτικές εκλογές- ο Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγείται στην Κωνσταντινούπολη να με 51,7% έναντι 45,6% του Εκρέμ Ιμάμογλου ενώ έχει καταμετρηθεί το 35% των ψήφων.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos