Ο Τραμπ ζήλεψε και θα κάνει στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσινγκτον, για την 4η Ιουλίου

28 Μαϊος 2019 13:00

Από το 2017 που παρακολούθησε την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι και στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού για την Ημέρα της Βαστίλης, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την πραγματοποίηση μιας παρόμοιας παρέλασης στην Ουάσινγκτον.

Μίας παρέλασης για την επίδειξη της στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ αλλά και του αμερικανικού μεγαλείου.

Ο Τραμπ ετοιμάζεται για την 4η Ιουλίου
«Ήταν μία από τις καλύτερες στρατιωτικές παρελάσεις που είδα ποτέ» δήλωσε αργότερα τον ίδιο χρόνο, ο πρόεδρος Τραμπ σε μία συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Έτσι, σκεφτόμαστε για την 4η Ιουλίου, την Οδό Πενσιλβάνια για την διοργάνωση μιας μεγάλης παρέλασης ώστε να επιδείξουμε την στρατιωτική ισχύ μας» είχε δηλώσει ο Τραμπ. Μία μεγάλη στρατιωτική παρέλαση δεν θα διοργανωθεί φέτος στις ΗΠΑ, αλλά ο πρόεδρος Τραμπ έχει σχέδια για να εορτάσει μεγαλοπρεπώς την 4η Ιουλίου, με μία προεδρική ομιλία, αλλά και μία εκδήλωση την οποία και αποκαλεί ως έναν «Χαιρετισμό προς την Αμερική» στον εθνικό κήπο και ίσως μπροστά από το μνημείο (Lincoln Memorial).

Μια ομιλία από τον αγαπημένο σας πρόεδρο, έγραψε ο Τραμπ
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ! έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ απευθυνόμενος στα εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter, τον περασμένο Φεβρουάριο. «Θα έχουμε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στην ιστορία της Ουάσινγκτον την 4η Ιουλίου,» έγραψε ο πρόεδρος ο ίδιος στο Twitter. «Μεγάλη επίδειξη πυροτεχνημάτων, διασκέδαση και μία ομιλία από τον αγαπημένο σας πρόεδρο. Εμένα!» Έγραψε ο ίδιος.

Η προεδρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μαζί με όλες τις άλλες εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο την 4η Ιουλίου την ημερα γιορτής της ανεξαρτησίας στην αμερικανική πρωτεύουσα. Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν μία μεγάλη επίδειξη πυροτεχνημάτων, μία παρέλαση κι ένα κονσέρτο στον ανοιχτό χώρο του Καπιτωλίου.

Ορατά τα θέματα ασφάλειας
Οι λεπτομέρειες από την προεδρική εκδήλωση δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, ο Λευκός Οίκος συναντάει εμπόδια για τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, ενώ υπάρχουν και διαδικαστικά και οικονομικά εμπόδια τα οποία θα πρέπει να ξεπεραστούν. Μία προεδρική εκδήλωση θα επιβαρύνει το ήδη επιβαρυμένο πρωτόκολλο των μέτρων ασφάλειας της συγκεκριμένης ημέρας, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών αναμένεται να φτάσουν στην Ουάσινγκτον για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, αλλά και την επίδειξη των πυροτεχνημάτων.

Παράλληλα με την προεδρική ομιλία, η αμερικανική κυβέρνηση έχει διατάξει και την αλλαγή της τοποθεσίας στην οποία πραγματοποιείται παραδοσιακά, η επίδειξη των πυροτεχνημάτων. Μία πηγή που έχει λάβει γνώση των εξελίξεων δήλωσε ότι διεξάγονται συζητήσεις για την διεύρυνση της στρατιωτικής συμμετοχής στην παραδοσιακή παρέλαση για την 4η Ιουλίου, ενώ οι προεδρικές εντολές για μία ξεχωριστή στρατιωτική παρέλαση έχουν ανασταλεί.

Ο Τραμπ αλλάζει τη διοργάνωση
Παρά το γεγονός ότι πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης δηλώνουν ότι ο σχεδιασμός της προεδρικής εκδήλωσης έχει αρχίσει εδώ και μήνες, υπό τον υπουργό των Εσωτερικών Ντέιβιντ Μπέρνχαρντ, μία πηγή που έχει λάβει γνώση των εξελίξεων, δήλωσε στο ABC News ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ότι θα υλοποιηθούν όλες οι αλλαγές που έχει προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος.
Έτσι, γίνονται προσπάθειες για να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στο μνημείο (Lincoln Memorial) που αποτελεί προτίμηση του προέδρου Τραμπ, εξαιτίας ανησυχιών που εκφράζονται για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου και με δεδομένη την δύσκολη κατάσταση που ενδέχεται να προκληθεί από την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ανθρώπων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ψάχνουν τον κατάλληλο τόπο
Οι συζητήσεις εντός της αμερικανικής κυβέρνησης συνεχίζονται προς την κατεύθυνση αναζήτησης του κατάλληλου τρόπου, ώστε από την μια μεριά να ικανοποιηθούν οι προεδρικές επιθυμίες κι από την άλλη, να μειωθούν στο ελάχιστο, πιθανές επιπτώσεις στον δημόσιο χαρακτήρα του μνημείου κατά την συγκεκριμένη ημέρα. Μερικοί από τους συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου, προτιμούν ο ίδιος να παραμείνει εντός του Λευκού Οίκου κατά την συγκεκριμένη ημέρα.

Οι Αμερικανοί πρόεδροι εορτάζουν παραδοσιακά την Ημέρα της Ανεξαρτησίας υποδεχόμενοι οικογένειες στρατιωτικών στο νότιο κήπο του Λευκού Οίκου, όπου και πραγματοποιείται η εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα. Η εκδήλωση αυτή, αναμένεται ότι θα γίνει και φέτος.
Από την πλευρά της, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μούριελ Μπάουζερ εξέφρασε την ανησυχία της για τις δυνατότητες που έχει η αστυνομική δύναμη της αμερικανικής πρωτεύουσας, ως προς την ασφάλεια του προέδρου Τραμπ, αλλά και την εφαρμογή μέτρων ασφάλειας στη νέα περιοχή για την εκδήλωση των πυροτεχνημάτων.

«Εάν έχουμε να διαθέσουμε περισσότερους αστυνομικούς για να καλύψουμε τις μετακινήσεις του [προέδρου Τραμπ], περισσότερους αστυνομικούς για τα πυροτεχνήματα, αλλά και την φύλαξη μιας νέας τοποθεσίας, όπου και θα γίνει η εκδήλωση των πυροτεχνημάτων, αυτό θα προκαλέσει πίεση στην άσκηση της αστυνόμευσης» δήλωσε η Μπάουζερ στην εφημερίδα The Washington Post. «Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν επιπτώσεις ασφάλειας στις γειτονιές γύρω από την περιοχή αυτή. Έτσι, ο αρχηγός [της αστυνομίας] θα πρέπει να σκεφτεί αν θα χρειαστεί περισσότερους πόρους» συμπλήρωσε η ίδια.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos