Le Monde για την ήττα Τσίπρα: «Ο Οδυσσέας της ελληνικής πολιτικής έχασε στο δρόμο τους Έλληνες»

08 Ιουλίου 2019 09:35

Για «τέλος της εποχής Τσίπρα στην Ελλάδα», «που βγήκε από την άκρα αριστερά, έχτισε μια διεθνή αξιοπιστία, αλλά απογοήτευσε τους ψηφοφόρους του», κάνει λόγο η Le Monde παραβάλλοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον Οδυσσέα που έφθασε στο τέλος του ταξιδιού του.

 

«Η ιστορία τελειώνει εκεί που ξεκίνησε. Όπως ο Οδυσσέας, ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε εκεί απ’ όπου έχει ξεκινήσει στο τέλος ενός μακρού ταξιδιού. Για την τελευταία προεκλογική του συνάντηση ενόψει των εκλογών ο Έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε λογικά την πλατεία Συντάγματος, τη μεγάλη πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από το Κοινοβούλιο, και θέατρο των βίαιων διαδηλώσεων στην κορύφωση της κρίσης χρέους το 2012-2013. Εκεί ήταν που ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα μικρό κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, απογειώθηκε για να κερδίσει τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Για πρώτη φορά, η αριστερά της Αριστεράς κατακτούσε την εξουσία στην Ευρώπη», σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos