Brexit: Τώρα μπορεί να περάσει η συμφωνία από τη βουλή, λέει η κυβέρνηση Τζόνσον

21 Οκτωβρίου 2019 11:45

«Μας βγαίνουν τώρα τα κουκιά» υποστηρίζει η Ντάουνινγκ Στριτ, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, που ωστόσο μπορεί να... φρενάρει ο «τελάλης» της βουλής Τζον Μπέρκοου


«Μας βγαίνουν τώρα τα κουκιά», υποστηρίζει η κυβέρνηση του Λονδίνου, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για την έγκριση ή όχι της νέας συμφωνίας του Brexit. Η Ντάουνινγκ Στριτ εκφράζει την αισιοδοξία της ότι, στη σημερινή ψηφοφορία θα υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία των βουλευτών, δηλαδή 320, έτσι ώστε να εγκριθεί η νέα συμφωνία του Brexit.

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC, o Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, έσπευσε να δηλώσει ότι, πλέον η βρετανική κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να περάσει η νέα συμφωνία.

Με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, να έχει στη διάθεσή του μόλις δέκα ημέρες πριν από την ημερομηνία εξόδου της χώρας από την Ε.Ε (31η Οκτωβρίου), η κυβέρνηση του Λονδίνου «ποντάρει» στην ψήφο 15 βουλευτών του Εργατικού Κόμματος, οι οποίοι αναμένεται να στηρίξουν τη συμφωνία.

Για την Ντάουνινγκ Στριτ, οι 21 «αντάρτες» των Συντηρητικών που είχαν δει την έξοδο από το κόμμα , αναμένεται να στηρίξουν τη συμφωνία.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, σε μία προσπάθεια να μποϊκοτάρει τη νέα συμφωνία, θα επιχειρήσει να καταθέσει τροπολογία ζητώντας δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Στόχος του είναι να συσπειρώσει τους «Remainers» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δηλαδή όλους όσοι επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. προκειμένου να σαμποτάρει τη νέα συμφωνία.

Κι ενώ ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να δώσει μία ακόμη μάχη στη βουλή, ο Τζον Μπέρκοου, γνωστός και ως «τελάλης» της βρετανικής βουλής, θα μπορούσε να βάλει φρένο στην διεξαγωγή της σημερινής ψηφοφορίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, με την βροντερή φωνή, μπορεί να επικαλεστεί το επιχείρημα ότι, αφού ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν κατάφερε να περάσει το «Σούπερ Σάββατο» τη νέα συμφωνία από το κοινοβούλιο, τότε δεν χρειάζεται και δεύτερη ψηφοφορία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos