Η Χίλαρι Κλίντον «δέχεται τεράστια πίεση» να κατέβει υποψήφια στις εκλογές του 2020

13 Νοεμβρίου 2019 14:26

Η Χίλαρι Κλίντον αρνήθηκε να αποκλείσει κατηγορηματικά μια νέα κάθοδό της ως υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του 2020, υποστηρίζοντας ότι δέχεται πιέσεις από «πάρα πολλούς ανθρώπους».

 

«Εγώ, όπως λέω, “ποτέ μην λες ποτέ», είπε στην εκπομπή Radio 5 Live του BBC η πρώην ΥΠ ΕΞ των ΗΠΑ, που παραμένει στο επίκεντρο της δημοσιότητας και μάλιστα πρόσφατα εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της για τη δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, που αντιμετωπίζει προβλήματα με τα βρετανικά ταμπλόιντ. «Σας λέω ότι βρίσκομαι υπό τεράστια πίεση από πολλά, πολλά, πολλά άτομα να το σκεφτώ. Αλλά αυτή τη στιγμή, που βρίσκομαι εδώ στο στούντιο και σας μιλώ, σας λέω ότι αυτό δεν περιλαμβάνεται στα σχέδιά μου», πρόσθεσε η Κλίντον.

Τρεις μήνες πριν ξεκινήσει ο κύκλος των προκριματικών εκλογών στο Δημοκρατικό Κόμμα κι ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι αλλάζουν διαρκώς προτιμήσεις για τα φαβορί, πολιτικοί - και όχι μόνον – εξακολουθούν να δηλώνουν έτοιμοι να κατεβούν υποψήφιοι στην κούρσα για το χρίσμα. Ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ κατέθεσε την τελευταία στιγμή την περασμένη αίτηση συμμετοχής στις προκριματικές της Αλαμπάμα προετοιμαζόμενος πιθανώς να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά, ενώ και ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντέβαλ Πάτρικ σκέφτεται να κάνει το ίδιο προσεχώς.

Θα καταθέσει υποψηφιότητα η Κλίντον;

Δημοσιογράφοι την πολιορκούν μ’ αυτή την ερώτηση σχεδόν σε κάθε δημόσια εμφάνισή της το τελευταίο διάστημα και η Κλίντον φάνηκε να φλερτάρει αρκετές φορές με την ιδέα αυτή, όπως προ ημερών, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την «απατεώνισσα», όπως χαρακτήρισε και πάλι την πρώην αντίπαλό του να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για να βγει από τη μέση η «υπερ-αριστερή» Ελίζαμπεθ Γουόρεν. «Μην με βάζει σε πειρασμό. Κοίτα τη δουλειά σου», του απάντησε εκείνη μέσω Twitter.

Ωστόσο, σε πάμπολλες συνεντεύξεις της η Κλίντον ξέκοψε κάθε τέτοια πιθανότητα. Κι αν τελικά το αποφασίσει θα έχει χάσει την προθεσμία να διεκδικήσει τους εκλέκτορες αρκετών πολιτειών των ΗΠΑ. «Ξέρω ότι έχει περάσει ο χρόνος», είπε στη χθεσινή της συνέντευξη στο ραδιόφωνο του BBC. «Κοιτάξτε, όλη την ώρα σκέφτομαι τι είδους πρόεδρος θα ήμουν εγώ, τι θα έκανα διαφορετικά και τι αντίκτυπο θα είχε αυτό στη χώρα μας και τον κόσμο… Όποιος κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα έχει μπροστά του δύσκολο έργο προσπαθώντας να αποκαταστήσει όλα όσα καταστράφηκαν», συμπλήρωσε.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos