Επίδειξη δύναμης από ΗΠΑ σε Ιράν: Αεροπορική άσκηση 52 μαχητικών

07 Ιανουαρίου 2020 14:21

Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, με 52 πλήρως οπλισμένα μαχητικά Stealth τύπου Lightning II να απογειώνονται το ένα πίσω από το άλλο, σε ένα «κύμα» απογείωσης, αφότου αρχικά είχαν παραταχθεί σε έναν εντυπωσιακό σχηματισμό σε διάδρομο προσαπογείωσης.

Τα 52 F-35A αεροσκάφη, αξίας 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικά, απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Χιλ στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών τη Δευτέρα, με την άσκηση αυτή να δείχνει πως η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είναι έτοιμη να αναπτύξει μια μεγάλη δύναμη μαχητικών Stealth. Και ενώ η άσκηση είχε προγραμματιστεί εδώ και μήνες, η πραγματοποίησή της έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά την ένταση που έχει προκληθεί ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν μετά τη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, του δεύτερου, κατά πολλούς, ισχυρότερου άνδρα στο Ιράν.

Κατά τη χθεσινή επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ, οι Fighter Wings αποκάλυψαν πως τα μαχητικά Stealth είναι πλέον σε πλήρη πολεμική μαχητική ικανότητα. «Είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε, να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε», τουίταρε η 419η μοίρα Fighter Wings μετά την άσκηση, προσθέτοντας πως η άσκηση «έφτασε τα αεροσκάφη στα όρια και τσέκαρε την ικανότητα των αεροπόρων για μαζική ανάπτυξη των Stealth».
Η 388η μοίρα Fight Wingers ανέφερε: «Η άσκηση, η οποία είχε προγραμματιστεί εδώ και μήνες, έδειξε την ικανότητά τους να αναπτύξουν μια μεγάλη δύναμη F-35A- δοκιμάζοντας την ετοιμότητα στους τομείς της ευθύνης του προσωπικού, την παραγωγής αεροσκαφών, των πτητικών λειτουργιών και της μαχητικής ικανότητας ενάντια τόσο σε εναέριους όσο και επίγειους στόχους. Τέσσερα χρόνια μετά την παραλαβή του πρώτου αεροσκάφους F-35A Lightning ΙΙ, η ομάδα κατάφερε να πετύχει πλήρη πολεμική ικανότητα».

Κάθε Stealth τύπου Fightning II κοστίζει περίπου 89,2 εκατομμύρια δολάρια
Να σημειωθεί πως κάθε μαχητικό Stealth αξίζει περίπου 89,2 εκατομμύρια δολάρια. Οι ΗΠΑ έλαβαν το πρώτο τους F-35 A στην αεροπορική βάση Χιλ πριν από τέσσερα χρόνια. Από τότε, οι Fighter Wings εκπαιδεύουν πιλότους, μέσω πολλών μεγάλων μαχητικών ασκήσεων και υποστηρίζοντας δύο στρατιωτικές επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή. «Κάθε ευκαιρία κατάρτισης, άσκησης και ανάπτυξης που ολοκληρώσαμε τα τελευταία 4 χρόνια, αποτέλεσε ένα βασικό βήμα για την επίτευξη του στόχου της πλήρης μαχητικής ικανότητας», δήλωσε ο συνταγματάρχης Στίβεν Μπέχμερ, διοικητής της 388ης μοίρας. «Αυτή είναι μόνο η αρχή των πολεμικών επιχειρήσεων των F-35A και θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στο να είμαστε έτοιμοι να αναπτυχθούμε οπουδήποτε και όποτε κριθεί απαραίτητη η συμμετοχή μας».

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos