Ερντογάν: Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη

16 Ιανουαρίου 2020 13:07

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.


Η Τουρκία προχωρά στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα, όπως μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η Άγκυρα έχει ήδη αναπτύξει δυνάμεις για να εκπαιδεύσει στρατεύματα της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (ΚΕΕ), στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας που υπέγραψε πρόσφατα με την Λιβύη.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι βάσει της συμφωνίας με την Τρίπολη για τις θαλάσσιες ζώνες, δεν θα είναι δυνατό για καμία χώρα να πραγματοποιεί γεωτρήσεις και έρευνες στην περιοχή, χωρίς την έγκριση Τουρκίας και Λιβύης.

Η ανακοίνωση Ερντογάν για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη έρχεται μετά τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου.

newsbomb.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos