Ηλεκτρονικές πληρωμές με το MasterPass και στην Ελλάδα

13 Ιουνίου 2016 09:29

Η Alpha Bank είναι η πρώτη που προσφέρει την υπηρεσία της MasterCard στους πελάτες της, μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού «my Alpha wallet»


Με το ηλεκτρονικό εμπόριο να καταγράφει τα τελευταία χρόνια διψήφια νούμερα ανάπτυξης στην Ελλάδα, έμποροι και καταναλωτές στρέφονται σε νέες λύσεις πληρωμών, όπως το MasterPass, η παγκόσμια υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών της MasterCard, που προσφέρει έναν ευκολότερο, γρηγορότερο και πιο ασφαλή τρόπο για να πραγματοποιούν τις αγορές τους online.

Η Alpha Bank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που παρέχει τη νέα υπηρεσία στους πελάτες της. Μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού της «my Alpha wallet», δίνει στους κατόχους των καρτών της μία σειρά online υπηρεσιών, καθώς επίσης και τη δυνατότητα να πραγματοποιούν συναλλαγές και να διαχειρίζονται τις κάρτες τους, μέσω ενός προσωπικού λογαριασμού.

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 5.000 online έμποροι στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες του ηλεκτρονικού εμπορίου, προσφέρουν ήδη το MasterPass στους πελάτες τους, μέσω των λύσεων αποδοχής καρτών που παρέχουν η Τράπεζας Πειραιώς, η Alpha Bank και η Eurobank.

Με τις ηλεκτρονικές αγορές να πραγματοποιούνται πλέον από όλο και περισσότερα κανάλια, το MasterPass υπόσχεται να κάνει αυτές ακριβώς τις αγορές πιο γρήγορες, πιο εύκολες και πιο ασφαλείς. Έχοντας αποθηκεύσει το όνομα, τα στοιχεία κάρτας και τα στοιχεία αποστολής όταν εγγράφονται στην υπηρεσία, οι καταναλωτές δεν χρειάζεται πλέον να τα εισάγουν κατά τη διαδικασία του checkout: κάνουν απλώς κλικ στο κουμπί «MasterPass» και εισάγουν τον κωδικό πρόσβασής τους για να ολοκληρωθεί η πληρωμή.

Σύμφωνα με τη MasterCard, το MasterPass βελτιώνει την εμπειρία του check out και μέσω κινητού, καθώς η πλοήγηση σε μικρές οθόνες γίνεται ευκολότερη. Προσφέρει ταυτόχρονα τα ίδια οφέλη για online αγορές μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και μέσω tablets. Η ευκολία αυτή είναι μεγάλης σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς περισσότεροι από τρία εκατομμύρια καταναλωτές στην Ελλάδα πραγματοποιούν ετησίως online αγορές αξίας τουλάχιστον 4,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, σημειώνεται 40% ετήσια αύξηση στις online αγορές μέσω κινητού τηλεφώνου

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos