Ρομπότ ρεσεψιονίστ σε νοσοκομεία του Βελγίου

19 Ιουνίου 2016 11:54

Τα Pepper είναι ανθρωποειδή ρομπότ που χαιρετούν και κατευθύνουν τους επισκέπτες μέσα στα νοσοκομεία


Πως θα σας φαινόταν αν πηγαίνατε σε ένα νοσοκομείο και αντί να σας εξυπηρετήσει ένας υπάλληλος σας υποδεχόταν ένα ρομπότ. Μπορεί στην Ελλάδα κάτι τέτοιο να μην γίνει ποτέ στο Βέλγιο όμως γίνεται. Συγκεκριμένα σε νοσοκομείο της Οστάνδης και της Λιέγης πρόσθεσαν στο προσωπικό τους ανθρωποειδή ρομπότ με το όνομα Pepper.

Tα ρομπότ έχουν αναλάβει καθήκοντα ρεσεψιονίστ. «Στο στήθος τους έχουν μια οθόνη σαν τάμπλετ και είναι τα πρώτα ρομπότ στον κόσμο που χαιρετούν τους ανθρώπους», λένε οι δημιουργοί τους.

Εχουν ύψος 140cm και κινούνται με ροδάκια τα οποία βρίσκονται κάτω από το λευκό frame. Το Pepper μπορεί να αναγνωρίσει 20 γλώσσες και να ξεχωρίσει αν μιλάει άνδρας, γυναίκα ή παιδί.
Στο νοσοκομείο της Λιέγης το ρομπότ κόστισε 30.000 ευρώ και προς το παρόν εκτελεί χρέη ρεσεψιονίστ.

Στο νοσοκομείο της Οστάνδης το ρομπότ μπορεί να κατευθύνει τον επισκέπτη στο μέρος που ψάχνει χάρη στο λογισμικό που έχει αναπτύξει η κατασκευάστρια εταιρεία Zora Bots στον εγκέφαλό του.

Τα κομμάτια των ρομπότ Pepper προέρχονται από την Ασία αλλά συναρμολογούνται στη Γαλλία. Εχουν ήδη δοκιμαστεί σε ιαπωνικά καταστήματα και μερικά μεγάλα γαλλικά εμπορικά κέντρα.
«Είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθούν στην υποδοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας που τα κατασκευάζει.

Τα ρομπότ Nao με ύψος 57cm έχουν φτιαχτεί από την ίδια εταιρεία και χρησιμοποιούνται σε 300 νοσοκομεία ή σε σπίτια. Στη Λιέγη και την Οστάνδη, χρησιμοποιούνται ως εργαλείο υποστήριξης για παιδιά και υπερήλικες.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos