ΗΠΑ: Ένας στους τέσσερις χρήστες του Facebook διέγραψε την εφαρμογή από το κινητό

06 Σεπτεμβρίου 2018 07:44

Η δημοφιλής πλατφόρμα αντιμετωπίζει επικρίσεις μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Cambridge Analytica – Η διαγραφή της εφαρμογής δεν συνεπάγεται διαγραφή από το Facebook


Το κουμπί «διαγραφή» της εφαρμογής του Facebook πάτησε τη χρονιά που πέρασε ο ένας στους τέσσερις χρήστες στις ΗΠΑ (ποσοστό 26%), σύμφωνα με δημοσκόπηση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ανεξάρτητο ινστιτούτο Pew Research Center.

Κυρίως, την απόφαση για διαγραφή της πλατφόρμας από το κινητό πήραν νέοι, ηλικίας 18-29 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σχεδόν ο ένας στους δύο (44%) διέγραψε την εφαρμογή, στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Αν και η διαγραφή της εφαρμογής από το κινητό δεν συνεπάγεται και διαγραφή του προφίλ στο Facebook, η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της βρετανικής εταιρείας Cambridge Analytica, στην οποία είχαν διαρρεύσει δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών.

Το σκάνδαλο έπληξε το Facebook

Η αποκάλυψη του σκανδάλου προκάλεσε οργή και ανησυχίες για τις πρακτικές του Facebook σε πολλούς χρήστες.

Η πλατφόρμα προχώρησε στη δυνατότητα τροποποίησης των παραμέτρων των χρηστών. Σύμφωνα με την έρευνα του Pew Research Center, το 54% των χρηστών στις ΗΠΑ τροποποίησαν αυτές τις παραμέτρους – μεταξύ των νέων ηλικίας 18-29 ετών το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 64%.

Πάντως, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, το 42% των ερωτηθέντων είπαν ότι σταμάτησαν να μπαίνουν στη σελίδα τους για πολλές εβδομάδες ή και μήνες. Σχεδόν τρεις στους τέσσερις χρήστες (74%) απάντησαν ότι είτε τροποποίησαν τις παραμέτρους, είτε διέγραψαν την εφαρμογή, είτε σταμάτησαν να συμβουλεύονται το Facebook κατά το δωδεκάμηνο που εξετάστηκε από το ινστιτούτο.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 29 Μαΐου-11 Ιουνίου, σε δείγμα 3.412 χρηστών του Facebook.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos