Το Facebook έδωσε $22 εκατ. το 2018 για την ασφάλεια του Ζούκερμπεργκ

14 Απριλίου 2019 13:12

Αν και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ εισέπραξε ως προσωπική αποζημίωση μόνο 1 δολάριο


Σε διπλασιασμό των εξόδων για την προσωπική ασφάλεια του Μαρκ Ζούκερμπεργκ προχώρησε το Facebook το 2018 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Μπορεί η αποζημίωση του Mr Facebook να παραμένει καθηλωμένη στο 1 δολάριο τα τελευταία τρία χρόνια, εντούτοις τα χρήματα που δαπανώνται προκειμένου να είναι ασφαλής παίρνουν συνέχεια την ανηφόρα.

Ενώ το 2017 δόθηκαν 9 εκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια του Ζούκερμπεργκ, το ποσό αυτό ξεπέρασε τα 20 εκατ. δολάρια το 2018. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και άλλα περίπου 2,6 εκατ. δολάρια που δόθηκαν για την χρήση ιδιωτικών τζετ.

Το Facebook τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο δημόσιας κριτικής για το ρόλο του στη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, για διαδικτυακή πολιτική προπαγάνδα και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Από τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα προκύπτει, επίσης, ότι η Chief Operating Officer Σέριλ Σάντμπεργκ εισέπραξε πέρσι 23,7 εκατ. δολάρια έναντι 25,2 εκατομμυρίων το 2017.
Δείτε επίσης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos