Γιατί το iPhone σας μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί μέσα στον καύσωνα και πώς να το σώσετε

02 Αυγούστου 2019 20:30

Ο καύσωνας είναι εδώ με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές μπορεί να αγγίξει και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη επηρεάζει άπαντες αλλά και τα κινητά. Τι μπορούν να κάνουν οι κάτοχοι των iPhones για να τα προστατέψουν;

Σύμφωνα με τη βρετανική The Sun, είναι πιθανό, αν αφήσετε το iPhone σας στον ήλιο να σας εμφανίσει ένα προειδοποιητικό μήνυμα που θα σας λέει ότι θα πρέπει, με κάποιο τρόπο, να κατεβάσετε τη θερμοκρασία του, πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Σε ποια θερμοκρασία λειτουργεί σωστά το iPhone
Σύμφωνα με την Apple η εύρυθμη λειτουργία των iPhones εξασφαλίζεται όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος κυμαίνεται μεταξύ 0 και 35 βαθμών Κελσίου. Σε χαμηλότερες ή υψηλότερες θερμοκρασίας μπορεί η συμπεριφορά του iPhone κινητού να αλλάξει, προκειμένου να αυτό-ρυθμίσει τη θερμοκρασία του.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν το iPhone σας υπερθερμαίνεται;
Οταν το iPhone σας λειτουργεί σε περιβάλλον όπου η θερμοκρασία ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου επηρεάζεται η διάρκεια της μπαταρίας του.
Στην ιστοσελίδα της Apple, αναφέρεται: «Η χρήση μιας συσκευής iOS σε πολύ θερμές συνθήκες μπορεί να μειώσει μόνιμα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας».

Η σμίκρυνση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας γίνεται σε μια προσπάθεια να προστατευτούν εξωτερικά εξαρτήματα του κινητού και να αποτραπεί η υπερθέρμανση της συσκευής.

Αλλες αλλαγές που μπορεί να παρατηρήσετε περιλαμβάνουν αργή φόρτιση, σκοτείνιασμα της οθόνης και αποδυνάμωση του σήματος. Επίσης, μπορεί να τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας το φλας και να επιβραδυνθεί η απόδοση σε εφαρμογές με γραφικά. Αν εκείνη την ώρα, μάλιστα, χρησιμοποιείτε το iPhone σας μπορεί να εμφανιστεί στην οθόνη σας το εξής μήνημα: «Θερμοκρασία: Το iPhone σας χρειάζεται να κατεβάσει τη θερμοκρασία του».

Πώς μπορείτε να αποφύγετε την υπερθέρμανση του iPhone σας;
Εάν δείτε την οθόνη το προειδοποιητικό μήνυμα για τη θερμοκρασία του, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να «παγώσετε» το iPhone σας.

Η Apple εξηγεί: «Για να συνεχίσετε τη χρήση της συσκευής σας το συντομότερο δυνατόν, απενεργοποιήστε την, μετακινήστε την σε ένα πιο δροσερό περιβάλλον και αφήστε το να κρυώσει».

Άλλοι τρόποι για να κατεβάσετε τη θερμοκρασία στο iPhone σας είναι οι εξής:

Αποσυνδέστε το iPhone σας από τυχόν γκάτζετ
Διαγράψτε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε, καθώς αυτό θα μειώσει το φόρτο εργασίας του iPhone σας
Αποφύγετε να φορτίζετε το iPhone σας μέχρι να κατεβάσει τη θερμοκρασία του.
Βγάλτε τη θήκη του κινητού σας.

economistas.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos