Έρχεται το Facebook Horizon: μια VR πλατφόρμα του Facebook με avatars

05 Οκτωβρίου 2019 19:57

;Όταν οι δυνατότητες ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Facebook, συναντούν την εικονική πραγματικότητα, τότε το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Facebook Horizon.


Πρόκειται για μια καινούργια πλατφόρμα στα πλαίσια της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν σε ένα εικονικό κόσμο, που μοιάζει αρκετά με τo videogame Second Life.

Την ανακοίνωση της συγκεκριμένης πλατφόρμας έκανε ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο event «Oculus Connect» διευκρινίζοντας παράλληλα ότι προς το παρόν η πλατφόρμα βρίσκεται σε beta εκδοχή. Προσαρμόσιμοι εικονικοί κόσμοι

Ο στόχος μέσα από τον συνδυασμό της κοινωνικής πλατφόρμας και του video game είναι να γνωριστούν οι άνθρωποι μέσα από τον κόσμο του VR. Κάθε άτομο θα έχει το δικό του avatar, με το οποίο μάλιστα θα διαθέτει κοινά χαρακτηριστικά με βάση πάντοτε τα χαρακτηριστικά που έχει παραχωρήσει στην πλατφόρμα.

Σταδιακά, θα μπορεί επίσης να δημιουργήσει έναν κόσμο γύρω του με εργαλεία της εικονικής πραγματικότητας, χωρίς βέβαια να χρειάζεται να διαθέτει γνώσεις προγραμματισμού.

Εκτός αυτού, θα υπάρχει και η δυνατότητα να προσκαλεί κανείς τους φίλους του στις διάφορες εικονικές "γειτονιές" ή και να συμμετέχει σε παιχνίδια και δραστηριότητες, που έχουν οργανωθεί από άλλα avatars.

Βέβαια, θα μπορεί ακόμη απλώς να περιπλανιέται, χωρίς να κάνει κάτι από τα παραπάνω ή και να κάνει ένα διάλειμμα απομόνωσης από τους υπόλοιπους. Ασφαλώς, η πλατφόρμα επιπλέον δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες εάν θέλουν να μπλοκάρουν οποιονδήποτε θεωρούν πως η συμπεριφορά του είναι ανάρμοστη. 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos