Ξεκινούν έλεγχοι ασφαλείας σε όλους τους επιβάτες και τα οχήματα που ταξιδεύουν για Κρήτη

02 Μαρτίου 2018 22:05

Σε ελέγχους θα υπόκεινται όσοι θελήσουν από εδώ και στο εξής να ταξιδέψουν με πλοίο στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι θα γίνονται στις προβλήτες από την ασφάλεια του λιμανιού, ενώ επιπλέον έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να υπάρχουν χώροι που θα αποτρέπουν την όποια κυκλοφοριακή συμφόρηση, έτσι ώστε να γίνονται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι χωρίς να υπάρχουν απρόοπτα.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ασφαλείας υπάρχει από το 2004 και αφορά τον Επιβατηγό Λιμένα Πειραιά μετά από αξιολόγηση των λιμενικών εγκαταστάσεων. Τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς την Κρήτη είναι διεθνών πλόων και ανήκουν στην κατηγορία Α και στα συγκεκριμένα πλοία έχει εφαρμογή ο κώδικας ISPS, όπως πρέπει να έχει εφαρμογή και στις λιμενικές εγκαταστάσεις, δηλαδή τις προβλήτες που δέχονται αυτά τα πλοία.

Ο εν λόγω κώδικας εφαρμόζεται αυστηρά σε όλα τα τμήματα του εμπορικού λιμένα, αλλά και του τομέα της κρουαζιέρας, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση σε μη έχοντες τα κατάλληλα παραστατικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο-έξοδο από τις ελεγχόμενες ζώνες οι οποίες και εποπτεύονται από τον ΟΛΠ.

Τις προβλήτες όπου θα εφαρμοσθεί το σχέδιο ασφάλειας του λιμανιού θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία από την ΕΕ.

www.ekriti.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos