Θριάμβευσαν τα κρασιά της Σαντορίνης στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων της Θεσσαλονίκης!

03 Μαρτίου 2018 13:12

Είναι γνωστό ότι τα Κυκλαδίτικα κρασιά, και δη αυτά της Σαντορίνης, έχουν εξαιρετική φήμη ποιότητας και γεύσης που τα κάνουν να ξεχωρίζουν και να διακρίνονται συχνά σε Οινικούς Διαγωνισμούς!

Το ιδιαίτερο κλίμα, το έδαφος, η ηλιοφάνεια και οι μοναδικές ποικιλίες σταφυλιών, πολλές από τις οποίες καλλιεργούνται στα Κυκλαδίτικα εδάφη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, «προικοδοτούν» τα Κυκλαδίτικα κρασιά με αρώματα και γεύσεις υπέροχες, κάνοντάς τα γνωστά σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο!

Στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων που διεξήχθη από τις 27 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, τα υπέροχα κρασιά της Σαντορίνης θριάμβευσαν αποσπώντας πολλές σημαντικές διακρίσεις!
Στον επιτυχημένο Διεθνή Διαγωνισμό της συμπρωτεύουσας ο οποίος πλέον, αποτελεί θεσμό για τον αμπελοοινικό κόσμο, φιλοξενήθηκε μεγάλος αριθμός συμμετοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι γευσιγνώστες, οινολόγοι, οινοχόοι, Μaster of Wine, Master Sommelier αλλά και δημοσιογράφοι οίνου και αποσταγμάτων, έδωσαν το «παρών», δοκιμάζοντας και αξιολογώντας κρασιά και αποστάγματα από ολόκληρο τον κόσμο στην διάρκεια τριήμερων γευστικών δοκιμών!

Οι ειδικοί της οινικής γεύσης, αποφάνθηκαν ότι ένα κρασί από τη Σαντορίνη περιλαμβάνεται ανάμεσα στα τρία κορυφαία του Διαγωνισμού λαμβάνοντας την ανώτατη διάκριση. Αυτό είναι ο λευκός οίνος Vinsanto Αργυρός παλαιότητας 4 ετών της Ι & Μ Αργυρός, εσοδείας 2010 με γεωγραφική ένδειξη Π.Ο.Π. Σαντορίνης Vinstanto Οίνος Φυσικώς Γλυκύς. Το ίδιο λευκό κρασί κατέκτησε και τη διάκριση του καλύτερου επιδόρπιου οίνου του Διαγωνισμού.

Την ειδική διάκριση σε ξηρό μονοποικιλιακό οίνο από την ποικιλία Ασύρτικο, κέρδισε και πάλι ένα λευκό κρασί από τη Σαντορίνη, το Ασύρτικο Grande Reserve από την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, εσοδείας 2015, Π.Ο.Π. Σαντορίνη.

Οι κορυφαίες όμως διακρίσεις για τα κρασιά της Σαντορίνης δεν σταματούν εδώ! Το νησί «σάρωσε» επίσης σε βραβεία στον ίδιο Διαγωνισμό, καθώς πολλά κρασιά του απέσπασαν χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια, επιβεβαιώνοντας αυτό που ήδη γνωρίζουμε, ότι δηλαδή η μοναδικά ποιοτική οινοπαραγωγή του νησιού, εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα σε διεθνείς οινικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και κύρους είτε αυτές διεξάγονται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό!
Σημειώνεται ότι η διάκριση του κάθε οίνου, αναγνωρίζεται από τους καταναλωτές, στο ειδικό αυτοκόλλητο μετάλλιο που υπάρχει στη φιάλη την οποία φέρουν τα βραβευμένα κρασιά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos