Πάνω από μισό εκατομμύριο τουρίστες στην Πάρο το καλοκαίρι του 2018! Κάθε χρόνο και περισσότεροι...

07 Οκτωβρίου 2018 13:41

Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει αισθητή στο νησί της Πάρου η αυξανόμενη κάθε καλοκαίρι τουριστική κίνηση η οποία χρονιά με τη χρονιά μεγεθύνεται με την αύξηση να αγγίζει συγκριτικά διψήφια ποσοστιαία νούμερα!


Κατά 12% λοιπόν αυξημένες ήταν οι συνολικές από λιμένος και αέρος τουριστικές αφίξεις στο νησί το πεντάμηνο της θερινής σεζόν, από το Μάιο δηλαδή μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2018, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017!
Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί και μιλούν από μόνοι τους! Πάνω από μισό εκατομμύριο τουρίστες επισκέφθηκαν φέτος την Πάρο κατά το ανωτέρω πεντάμηνο της υψηλής τουριστικής σεζόν καθώς 552.000 περίπου άτομα και 45.000 αυτοκίνητα έφθασαν συνολικά στο νησί ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς την παραπάνω περίοδο!

Από τους συνολικούς επισκέπτες οι 500.000 μετέβησαν στην Πάρο με πλοία και οι 52.000 περίπου με αεροπορικές πτήσεις. Η συγκριτική τώρα αύξηση κατά 12% που παρουσίασε η τουριστική κίνηση κατά το φετινό καλοκαίρι μεταφράζεται σε αριθμούς που πραγματικά εντυπωσιάζουν! 46.000 περίπου περισσότεροι τουρίστες ήρθαν στην Πάρο φέτος ακτοπλοϊκώς και 13.000 περίπου περισσότεροι αεροπορικώς, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2017!

Εύκολα συμπεραίνει κανείς, ότι η Πάρος κέρδισε επάξια ένα σημαντικό κομμάτι της τουριστικής πίτας που αφορά στην άνοδο των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα για το καλοκαίρι που μόλις μας πέρασε. Η έλευση 59.000 περίπου περισσότερων τουριστών, οι οποίοι προτίμησαν την Πάρο για τις διακοπές τους φέτος, συνιστά αν μη τι άλλο ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον και καταδεικνύει ότι το νησί ανεβαίνει χρονιά με τη χρονιά σε δημοφιλία αποσπώντας ένα σημαντικό μερίδιο της εγχώριας και ξένης τουριστικής αγοράς.

Κάτι που φυσικά χαροποιεί, αλλά που θα πρέπει να μας κρατά παράλληλα και σε εγρήγορση ώστε να διατηρούμε εκείνα τα φυσικά και πολιτισμικά θέλγητρα του τόπου χάρη στα οποία, το νησί έχει καταστεί πόλος έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos