Καταλήψεις για τη Μακεδονία στα σχολεία της Νάξου, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Γυμνάσιο Τραγαίας

29 Νοεμβρίου 2018 17:36

Ολοένα και περισσότερα σχολεία βάζουν λουκέτο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό. Στη Νάξο, εκτός από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου, υπό κατάληψη τελούν τρία ακόμα σχολεία του νησιού.

Πρόκειται για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο Νάξου καθώς και το Γυμνάσιο Τραγαίας.

(ΕΠΑΛ Νάξου)

Οι μαθητές των παραπάνω σχολείων από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης κλείστηκαν μέσα στα σχολεία τους και με πανό που ανάρτησαν εκδηλώνουν τη διαμαρτυρία τους για σκοπιανό. «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» αναγράφουν στα πανό τους και κατά διαστήματα φωνάζουν το ίδιο σύνθημα.

(ΓΕΛ Νάξου)

Σε ότι αφορά το Γενικό Λύκειο Νάξου ο διευθυντής του σχολείου από την Τετάρτη, όταν έμαθε την πρόθεση των μαθητών να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους, κάλεσε το 15μελές συμβούλιο και συζήτησαν γι αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η στάση του κ. Χατζηπέτρου ήταν ιδιαίτερα συναινετική και διαλλακτική και είπε στα παιδιά ότι εάν θέλουν να διαμαρτυρηθούν και έχουν αυτές τις απόψεις σχετικά με το Σκοπιανό, να κάνουν μια συμβολική κατάληψη στο σχολείο που θα τελείωνε το μεσημέρι της Πέμπτης, κάτι με το οποίο αρχικά συμφώνησαν....

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos