Το Meteo προειδοποιεί για καταστροφές και ζημιές από τη νέα κακοκαιρία

13 Φεβρουαρίου 2019 12:23

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν ήδη στη χώρα το πρωί της Τετάρτης 13/02, ενώ σημαντική πτώση έχει παρουσιάσει η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος αυτής, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.


Κατά το υπόλοιπο της Τετάρτης 13/02 η «Χιόνη» θα δώσει βροχοπτώσεις κυρίως στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και το Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο και σε παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.
Ιδιαίτερα για την Αττική, αναμένονται βροχές κατά περιόδους ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Σχετικά ισχυρά αναμένεται να είναι τα φαινόμενα από το απόγευμα στην Ανατολική Στερεά, το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 9 με 10 μποφόρ, εξαιτίας των οποίων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, στην Ανατολική Αττική, και στα νησιά του Αιγαίου. Στο Χάρτη 2 παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ισχύς των ανέμων θα ξεπεράσει τα 8 μποφόρ την Τετάρτη 13/02.

Παρόμοια θα είναι η εικόνα του καιρού έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 14/02, όμως στη συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στο Νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι θα συνεχίσουν θα πνέουν στο Αιγαίο και θα φτάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

meteo.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos