Kυκλάδες: Σε βαθμιαία ύφεση οι θυελλώδεις βοριάδες…

30 Μαρτίου 2019 13:09

Οι επίμονοι ισχυρότατοι βοριάδες επιπέδου θύελλας, «σφυροκόπησαν» τις Κυκλάδες και την Πάρο τις τελευταίες δύο ημέρες και δημιούργησαν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Ριπές ανέμου που άγγιξαν τα 10 μποφόρ, «σάρωσαν» τις Κυκλαδίτικες ακτές με το κύμα να βγαίνει στη στεριά να λούζει παραλίες και δρόμους! Ο υδράργυρος σημείωσε «βουτιά» και το καιρικό σκηνικό θύμιζε καθαρά χειμώνα καθώς το κρύο έκανε αισθητή την παρουσία του.

Ένα χειμερινό ωστόσο… «διάλειμμα» μέσα στην άνοιξη φαίνεται να ήταν αυτή η κακοκαιρία που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες του Μάρτη. Το Σάββατο 30 Μαρτίου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά προγνωστικά στοιχεία, οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 7 – 9 μποφόρ, παρουσιάζοντας ωστόσο βαθμιαία εξασθένιση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις Κυκλάδες σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα έχει ως μέγιστη τιμή τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή τώρα 31 Μαρτίου, νεφελώδης θα είναι ο καιρός στα Κυκλαδονήσια και στην Πάρο. Οι βόρειοι άνεμοι θα αγγίξουν τοπικά τα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση από το απόγευμα.

Ακόμη πιο βελτιωμένος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα 1η Απριλίου. Οι παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα συνεχιστούν ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα φθάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Από την Τρίτη πλέον, ο καιρός θα βελτιωθεί, οι άνεμοι θα κοπάσουν και η θερμοκρασία θα ανέβει.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos