Μια τεράστια τρύπα, σαν φυσική πισίνα, από τις πιο μαγικές παραλίες στο Αιγαίο

21 Ιουνίου 2019 16:31

Μια μεγάλη τρύπα με παραλία, σαν φυσική πισίνα, κρύβεται στο Ανω Κουφονήσι και μαγεύει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Δεν πρόκειται για μία ακόμη όμορφη παραλία της Ελλάδας, αλλά για μία παραλία απερίγραπτης ομορφιάς που ξεπηδά σαν ζωγραφιά καθώς ο ταξιδιώτης πλησιάζει στον γκρεμό. Ολη αυτή η περιγραφή για την παραλία Γάλα στα Κουφονήσια, τα οποία το Conde Nast Traveller είχε χαρακτηρίσει ως τα Χάμπτονς της Ελλάδας.

Η πρόσβαση στην παραλία των Κουφονησίων
Η πρόσβαση στην παραλία Γάλα δεν είναι και η πιο εύκολη. Εάν βρεθείτε στην παραλία Πορί είναι περίπου 5 λεπτά με τα πόδια, βέβαια ο χρόνος είναι ανάλογος με τον τρόπου που περπατάτε. Ακολουθώντας το μονοπάτι, θα περπατήσετε μέχρι την άκρη του βράχου και από εκεί θα δείτε τον γκρεμό. Μην φοβηθείτε, αλλά να είστε προσεκτικοί, μιας και τα βράχια έχουν αλλοιωθεί με το πέρασμα του χρόνο. Εάν δεν είστε φαν του περπατήματος, τότε επιλέξτε να φτάσετε στο Γάλα δια θαλάσσης με καραβάκι.

Η παραλία Γάλα αγκαλιάζεται από έναν βράχο, δημιουργώντας μια μικρή αμμουδιά. Οι ντόπιοι την ονόμαζαν «Τρυπητή» επειδή η θάλασσα τρυπώνει σε αυτή. Το όνομα Γάλα το πήρε χάρη στην γαλακτώδη απόχρωση που αποκτά το νερό. Οταν η θάλασσα είναι ήρεμη μπορείτε κολυμπώντας να περάσετε στο πέλαγος, απολαμβάνοντας τη μαγεία της φύσης. Εάν θέλετε, μάλιστα, μπορείτε να ερευνήσετε τις σπηλιές του Ξυλομπάτη και τη σπηλιά «Το Μάτι του Διαβόλου».

Το Conde Nast Traveller, τον Φεβρουάριο, είχε ταξιδέψει μέσω φωτογραφίας στο Instagram τους εκατομμύρια ακολούθους του στην παραλία Γάλα στα Κουφονήσια.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos