Απόγνωση στη Σαντορίνη με τις selfies, τουρίστες σκαρφαλώνουν όπου βρουν, πάνω από 5,1 εκατ. ποστ

01 Ιουλίου 2019 21:30

Τα σπίτια που είναι σαν να κρέμονται από τον βράχο, το γαλάζιο του Αιγαίου και φυσικά τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος κάνουν τη Σαντορίνη έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου.

Ελληνες και ξένοι ταξιδιώτες καταφτάνουν στη Σαντορίνη, που αποθεώνεται κάθε χρόνο από διεθνή Μέσα, για να απολαύσουν τη φιλοξενία και τη μαγεία του νησιού. Στο ηλιοβασίλεμα, όλοι στρέφουν τα μάτια στην δύση και φωτογραφίζουν ένα από τα πιο ονειρικά ηλιοβασιλέματα του κόσμου. Φυσικά, τα ποστ στο Instagram δεν σταματούν, καθώς όλοι θέλουν να μοιραστούν το μοναδικό θέαμα που αντικρίζουν.

Το βίντεο του Economist για τη Σαντορίνη
Σύμφωνα με τον Economist, το κυκλαδίτικο νησί έχει εμφανιστεί σε 5,1 εκατ. ποστ στο Instagram! Οπως εξηγεί η Σαντορίνη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για το ηλιοβασίλεμα, τη θέα και την αρχιτεκτονική της, τρία χαρακτηριστικά που έχουν οδηγήσει σε αύξηση των «μανιακών» με τη φωτογραφία τουριστών. Το νησί, παρόλο αυτά, δυσκολεύεται να αντέξει τη μεγάλη εισροή τουριστών, καθώς τα τελευταία χρόνια οι διαμονές έχουν αυξηθεί κατά 66% και οι κάτοικοι απελπίζονται βλέποντας τι συμβαίνει για μια φωτογραφία. Τουρίστες ανεβαίνουν όπου βρουν, σε μπαλκόνια και ταράτσες για να έχουν το τέλειο κλικ. «Σεβασμός!… είναι οι διακοπές σας… αλλά είναι και το σπίτι μας», γράφει μια πινακίδα, που αποτυπώνει την απόγνωση.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos