Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»

01 Αυγούστου 2019 00:06

Με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» » επιστρέφει για έβδομη χρονιά από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου 2019 στο καλοκαιρινό του ραντεβού στη μαγευτική Σκόπελο.


600 χορευτές και πάνω από 7500 θεατές δίνουν το παρόν και φέτος σε αυτή τη γιορτή πολιτισμού και παράδοσης, που ενώνει τους λαούς στο πανέμορφο νησί των Σποράδων.
Αφετηρία της τριήμερης γιορτής το λιμάνι της Σκοπέλου που θα συντονιστεί με το πλούτο των χορών και των ρυθμών από το Λίβανο μέχρι τις Σέρρες και από την Κρήτη μέχρι τον Πόντο. Παράλληλα με τη σειρά χορευτικών παραστάσεων ημερίδες, σεμινάρια, εκθέσεις, ανοικτές πρόβες, γλέντια, μας προσκαλούν σε μια μοναδική εμπειρία φτιαγμένη με #meraki
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι μέλος του European και του Word Folklore Festival Association και πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας EFFE LABEL 2018-2019 από το European Festivals Association. Έχει διακριθεί στο διαγωνισμό Τourism Awards 2017 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «φεστιβάλ»), και στο διαγωνισμό Best City Awards 2016 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «πολιτισμός»), έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και έχει παρουσιασθεί ως μελέτη περίπτωσης σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr