Παρουσίαση Προγράμματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – ISWM-TINOS

08 Νοεμβρίου 2011 11:35

Ο Δήμος Τήνου, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το

Πανεπιστήμιο της Βερόνα και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας & Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων του ΕΚΕΤΑ, διοργάνωσε με επιτυχία την Εκδήλωση Ευρείας Δημοσιοποίησης (Launching event) του έργου LIFE10 ENV/GR/000610, με τίτλο: "ISWM-TINOS: Ανάπτυξη και εφαρμογή πιλοτικού συστήματος για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Τήνο σε συμφωνία με την Οδηγία Πλαίσιο για τα Στερεά Απόβλητα".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Πύργου Τήνου, με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων του οικισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους φορείς του έργου, μέσω των εκπροσώπων τους, και να ενημερωθούν (μέσω προβολής παρουσιάσεων, διανομής έντυπου υλικού και διεξαγωγής συζήτησης με μέλη της ομάδας εργασίας του προγράμματος) σχετικά με το έργο, τους στόχους και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίησή του.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ο οποίος στην ομιλία του ενημέρωσε τους κατοίκους για το έργο, την διαδικασία επιλογής της περιοχής και τη μεγάλη σημασία που έχει στον εξορθολογισμό της συλλογής απορριμμάτων, ζητώντας την ενεργή συμμετοχή τους στις δράσεις υλοποίησης του έργου.

Είχε προηγηθεί η πρώτη συνάντηση (kick off meeting) των φορέων του έργου το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Τήνου, όπου και αναλύθηκαν οι διαδικασίες εφαρμογής και ανάπτυξης καθώς και οικονομικά και τεχνικά θέματα.

Η επόμενη παρουσίαση του έργου θα λάβει χώρα στις 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα στην ετήσια συνάντηση των φορέων της Ελλάδας και Κύπρου, των οποίων οι προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα LIFE+, το χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ για το περιβάλλον, όπου θα παραβρεθεί και ο Δήμαρχος.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos