Τοποθέτηση του Επάρχου Πάρου κ. Κων/νου Μπιζά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου

28 Μαϊος 2015 17:29

Το θέμα της αύξησης των συντελεστών του Φ.Π.Α. είναι πάρα πολύ σημαντικό και ζωτικής σημασίας για τα νησιά μας.

Σε χθεσινή συνέντευξη του ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε το όφελος από την μεταρρύθμιση του ΦΠΑ να αντιστοιχεί γύρω στο 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δις. παραπάνω από ότι αποδίδει σήμερα.

Για τον παραπάνω λόγω ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν ώστε να του εκθέσουν τα επιχειρήματα τους για την ανάγκη στήριξης των νησιωτικών πολιτικών, ενώ ζητούν και την παρέμβαση του προς τα άλλα Θεσμικά Ευρωπαϊκά Όργανα για να αποκτήσει ουσία και περιεχόμενο η έννοια της Νησιωτικότητας.

Παρόλο ότι υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για την στήριξη των νησιών η Ελληνική Πολιτεία εδώ και πολλά χρόνια δεν υποστηρίζει τις βασικές της υποχρεώσεις στην υγεία , στην παιδεία και στην ασφάλεια των νησιωτών.
Στην Πάρο και την Αντίπαρο τα βιώνουμε καθημερινά.

Η Ελληνική Βουλή , τα χρόνια που ακολούθησαν την ένταξη της πατρίδας μας στο Δ.Ν.Τ. (διάγγελμα 23ης Απριλίου 2010 ), ψήφισε νόμους και μέτρα που είχαν τραγικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Αποτέλεσμα των παραπάνω μέτρων ήταν η περαιτέρω διάλυση του κράτους πρόνοιας που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες καθώς και της αύξησης της ανεργίας ειδικά στους νέους ανθρώπους με αποτέλεσμα την μαζική και κατά χιλιάδες μετανάστευση τους στο εξωτερικό με δυσμενείς επιπτώσεις στο δημογραφικό ζήτημα της Ελλάδας.

Αυτός είναι και ο λόγος κατά την άποψη μου που ο Ελληνικός λαός έδωσε εντολή διακυβέρνησης πρώτα στην Νέα Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2012 και πρόσφατα τον Ιανουάριο του 2015 στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο χρόνος και η ιστορία θα κρίνει τις Κυβερνήσεις που χειρίζονται τις νομοθετικές υποθέσεις της πατρίδας μας σε αυτές τις κρίσιμες οικονομικές συγκυρίες για την επιβίωση της χώρας μας.

Η Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού δεν ψηφίζει ούτε μνημόνια αλλά ούτε και συμφωνίες με τους δανειστές μας στους οποίους δηλώνουμε ότι κατανοούμε την ανάγκη για μια αμοιβαία και επωφελής συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ( Ελληνική Κυβέρνηση & Δανειστές ) που σήμερα βρίσκονται στο στάδιο της διαπραγμάτευσης , η οποία θα επιτρέψει στη χώρα μας να επιστρέψει στην ομαλότητα και την ανάπτυξη.

Όμως αυτός ο στόχος – δηλαδή η συμφωνία - δεν μπορεί να επιτευχθεί σε βάρος των νησιών του Αιγαίου και με όρους που θα ακυρώνουν στην πράξη κάθε έννοια νησιωτικότητας.

Άρα είναι αδιανόητο να έλθουν προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή πρόσθετοι φόροι για τα νησιά του Αιγαίου, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια μελέτη, κανένας σχεδιασμός και χωρίς να υπαγορεύεται από κάποια οικονομική λογική.

Η σημερινή συνάντηση στην Πάρο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά θα πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στους δανειστές και σε όποιους διαπραγματεύονται το μέλλον και την αξιοπρέπεια των νησιωτών.

Σε αυτά τα θέματα οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Δεν Επαιτούμε αλλά Απαιτούμε τα Αυτονόητα.

Ο Έπαρχος Πάρου
Κων/νος Ν. Μπιζάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos