Κατάθεση Αναφοράς για τον αποχ/μό του Γυμνασίου . Κορθίου

22 Ιανουαρίου 2018 14:16

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Άνδρο του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Επάρχου Άνδρου κ. Δημητρίου Λοτσάρη (α.π.146-4831/15-01-2018), σχετικά με τον επικείμενο αποχαρακτηρισμό του Γυμνασίου Τ.Λ. Άνδρου, ως δυσπρόσιτου.

Πιο συγκεκριμένα, στο ανωτέρω έγγραφο-διαμαρτυρία του ο Έπαρχος επισημαίνει ότι η απόφαση αναμοριοδότησης του Γυμνασίου Τ.Λ. Κορθίου είναι απαράδεκτη και υποβαθμίζει ολόκληρη την Άνδρο. Με την ενέργεια αυτή, το υπουργείο δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τις ιδιαίτερες και συχνά δύσκολες συνθήκες ζωής, εργασίας και μετακίνησης των εκπαιδευτικών, προκαλώντας έτσι σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας Κορθίου.
Στο έγγραφο του, ο Έπαρχος, εκφράζει την αγωνία και την αγανάκτηση των κατοίκων του νησιού για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το πρόβλημα το αρμόδιο υπουργείο, καθώς η Παιδεία αποτελεί δημόσιο αγαθό, συνταγματικά κατοχυρωμένο, στο οποίο όλοι οι μαθητές δικαιούνται ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση.

Παράλληλα, τονίζει ότι με την πρόταση αυτή η στελέχωση του σχολείου θα γίνει ακόμη πιο δυσχερής. Γεγονός, που θα συμβάλλει στη μείωση των μαθητών και κατ’ επέκταση του πληθυσμού της περιοχής.
Για το λόγο αυτό, με το έγγραφό του ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, ώστε να αποσυρθεί η πρόταση για τον αποχαρακτηρισμό του Γυμνασίου Τ.Λ. Κορθίου Άνδρου ως δυσπρόσιτου, καθώς και να επανέλθει η προτέρα κατάσταση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos