Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Μυκόνου στην ομογένεια των ΗΠΑ

19 Μαρτίου 2018 19:34

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ταξίδι της αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου στις ΗΠΑ, με αφορμή την Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, στα πλαίσια του οποίου έχουν προγραμματιστεί και πραγματοποιούνται σειρά συναντήσεων.


Οι κ.κ. Κουκάς και Ατζαμόγλου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας του Ελληνικού Σωματείου Μείζονος Ν. Υόρκης Π. Γαλάτουλα και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Σικάγου Κ. Χανιωτάκη.

Τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου υποδέχθηκαν σε θερμό κλίμα οι Πρόεδροι των Σωματείων Ελλήνων Ομογενών στο Σταθάκειο Μέγαρο, «το σπίτι της ομογένειας» και έδρα της Ομοσπονδίας του Ελληνικού Σωματείου Μείζονος Ν. Υόρκης.
Ο κ. Κουκάς απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους 20 και πλέον παρευρισκόμενους Προέδρους Ελληνικών Σωματείων της Ομογένειας των ΗΠΑ, απευθύνοντάς τους ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφθούν τη Μύκονο.

Αυτό το Σαββατοκύριακο διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του Προεδρείου στο νεοσυσταθέν Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Π. Γαλάτουλας και αντιπρόεδρος ο κ. Κ. Χανιωτάκης.
Παρόντες ήταν επίσης ο Προέδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης κα η Διευθύντρια του ΕΟΤ Αμερικής-Καναδά κ. Γ. Καματερού, η οποία και συνόδευε τους κ.κ. Κουκά και Ατζαμόγλου σε όλες τις συναντήσεις τους στη Νέα Υόρκη.
Οι κ.κ. Κουκάς και Ατζαμόγλου συνεχάρησαν τους κυρίους Γαλάτουλα και Χανιωτάκη για την εκλογή τους αλλά και για την πρωτοβουλία τους να συσταθεί αυτό το ομογενειακό κίνημα, το οποίο και θα διασφαλίσει τη συνέχεια της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, αλλά και θα συμβάλει στη διαφύλαξη των εθίμων και παραδόσεων από γενιά σε γενιά των Ελλήνων ομογενών.

Μάλιστα, ο κ. Κουκάς παραχώρησε συνέντευξη στον υψηλής ακροαματικότητας ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS FM και στο δημοσιογράφο Πάνο Σαντζόγλου, μιλώντας για τη Μύκονο, τον τουρισμό, τη μεγάλη ευθύνη που φέρει ως Δήμαρχος Μυκόνου καθώς το νησί αποτελεί τη «βιτρίνα» της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, αλλά και για την οικονομική κρίση και τα μνημόνια που δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστο και το νησί των ανέμων. Επίσης, ο Δήμαρχος Μυκόνου αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό της παρούσας Δημοτικής Αρχής για το μέλλον της «πρωταθλήτριας» του ελληνικού τουρισμού, ενώ έκλεισε προσκαλώντας όλους τους Έλληνες ομογενείς των ΗΠΑ αλλά και τους Αμερικανούς πολίτες για θερινές διακοπές στη φιλόξενη Μύκονο!

Το Πρόγραμμα του Δημάρχου Μυκόνου θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς, βάσει προγραμματισμένων συναντήσεων με opinion makers και συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον, έχοντας ως κύρια στόχευση, την ενίσχυση του προφίλ της Μυκόνου στην αμερικανική αγορά.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos