Εορτασμός Εθνικής Επετείου στη Μύκονο

26 Μαρτίου 2018 20:27

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τιμήθηκε η Εθνική και Θρησκευτική εορτή της 25ης Μαρτίου στη Χώρα της Μυκόνου και την Άνω Μερά, παρουσία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά και εκπροσώπων των αρχών του νησιού.

Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή παρακολούθησε τις επίσημες δοξολογία που τελέστηκαν στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.
Ακολούθως εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων.



Στεφάνια κατέθεσαν οι:
• Δήμαρχος Μυκόνου,
• Αντιπεριφερειάρχης Νοτ. Αιγαίου,
• Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ,
• Υποδιοικητής του Α.Τ. Μυκόνου
• Λιμενάρχης Μυκόνου
• Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυκόνου &
• Πρόεδρος Τοπικής Νέας Δημοκρατίας Μυκόνου
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης. Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών εψάλη ο Εθνικός Ύμνος από την Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής του Π.Α.Κ.Ο. “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ”, η οποία πλαισίωσε την εκδήλωση και με άλλα τραγούδια, με κύριο θέμα την ελληνική Επανάσταση και Εθνεγερσία του 1821.
Στις 12:30 μ.μ ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων, στην οποία έλαβαν μέρος: Νηπιαγωγεία Χώρας και Φτελιάς – Μαραθιού, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, το Ε.Π.Α.Λ., καθώς και οι Πρόσκοποι και Οδηγοί και η Μυκονιάτικη Βεγγέρα.

Η παρέλαση κατέληξε έμπροσθεν του Δημαρχείου Μυκόνου, όπου και παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από μαθήτριες και μαθητές όλων των ηλικιών.

Με αφορμή την ιστορική ημέρα της 25ης Μαρτίου ο κ. Κουκάς έκανε την εξής δήλωση:
«Το μήνυμα της διπλής εορτής της 25ης Μαρτίου σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει και θα κληθεί να αντιμετωπίσει η πατρίδα μας μεγάλες.
Καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες και να φανούμε αντάξιοι των ηρώων προγόνων μας, στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξη και την ελευθερία μας.
Δικό μας χρέος και ευθύνη είναι να μεταλαμπαδεύσουμε τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ανεξαρτησίας - που κράτησαν το Έθνος μας ζωντανό - και στις επόμενες γενιές Μυκονιατών, το μέλλον και την ελπίδα του τόπου μας.
Έχοντας ως φωτεινό οδοδείκτη τη δική μας Ηρωίδα της Επανάστασης Μαντώ Μαυρογένους και ως στήριγμα την Παναγία μας, πορευόμαστε με αισιοδοξία και αταλάντευτο φρόνημα προς το μέλλον.
Η προτομή της Μυκονιάτισσας ηρωίδας άλλωστε δεσπόζει από το 1932 (οπότε πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια) στον Γιαλό της Μυκόνου, αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο.
Ενώ το Ημερολόγιο του Δήμου Μυκόνου για το έτος 2018, είναι αφιερωμένο στη Μαντώ Μαυρογένους ύστερα από απόφαση της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου το διαχρονικό της μήνυμα να περάσει και στις νεότερες γενιές Μυκονιατών.
Χρόνια πολλά!»

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos