Αμέριστη η στήριξη στους τουριστικούς ομίλους

26 Σεπτεμβρίου 2018 22:27

Απόλυτα ικανοποιημένοι πρέπει να είναι οι μεγαλοξενοδόχοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες στο τομέα του τουρισμού, αφού ένα ακόμα πολυδάπανο πρόγραμμα της διαφήμισής τους, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο.


Δεν υπήρχε καν άλλη τοποθέτηση στο ζήτημα αυτό, -πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης- αφού στο συγκεκριμένο προγραμματισμό δράσεων είχε ήδη συμπεριληφθεί και η πρόταση της μείζονος μειοψηφίας, που ενισχύει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια της κερδοφορίας των ομίλων, μειώνοντας το ρίσκο των επενδύσεων. Αποδεικνύεται ότι οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων είναι τόσο αχνές ώστε να εξαφανίζονται , όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν.

Ούτε καν το κόστος όλου του εγχειρήματος δεν ανέφεραν, το οποίο όπως κάθε χρόνο ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ και πληρώνονται αποκλειστικά και μόνον από τη φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος.
Την άλλη όψη του «τουριστικού θαύματος», που κρύβουν πολύ καλά αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, μέσα από τις αμέτρητες φιέστες και τον προπαγανδιστικό καταιγισμό που συνοδεύουν τα έργα τους, ανέδειξε μόνο η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Πίσω από τα «ρεκόρ» των εργοδοτών κρύβονται οι συνθήκες δουλειάς στο κλάδο που φτάνουν στα άκρα την ανθρώπινη αντοχή των εργαζομένων, με πολλούς από αυτούς να καταλήγουν στα επείγοντα των Νοσοκομείων, ειδικά στη Ρόδο αυτό το καλοκαίρι.

Κρύβουν ότι τη μερίδα του λέοντος της περιβόητης «πίτας», παρ’ όλο που κάθε χρόνο μεγαλώνει εντυπωσιακά, τη λυμαίνεται μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες και μονοπώλια του τουρισμού, ενώ οι δημιουργοί αυτού του απίστευτου πλούτου, οι χιλιάδες εργαζόμενοι, με δυσκολία συγκεντρώνουν για όλη την περίοδο εισόδημα που ξεκινά από 3-4.000 ευρώ και φτάνει τις 7-8.000 το πολύ, θυσιάζοντας ακόμα και τα ρεπό που έχουν απόλυτη ανάγκη για την ξεκούρασή τους.
Σ’ αυτό το ακριβοπληρωμένο «θαύμα» του τουρισμού δεν έχουν θέση οι λαϊκές οικογένειες που τους κόβεται το ρεύμα γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, δεν έχουν θέση οι μικροεπαγγελματίες που κλείνουν ταμείο με ανεξόφλητες υποχρεώσεις, χρέη και αβεβαιότητα. Ακόμα και τα ψίχουλα των 360 ευρώ της ανεργίας που παίρνουν, όσοι καταφέρουν να γλιτώσουν από τις συμπληγάδες των προϋποθέσεων , ακόμα κι αυτά, αξιώνουν οι ξενοδόχοι να τους δίνονται για να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων το χειμώνα, ως κίνητρο για την επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν. Κίνητρα που ενίσχυσε σε απαιτητικότητα η Περιφερειακή Αρχή, ζητώντας από την κυβέρνηση στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που έγινε στη Ρόδο, να επιδοτηθούν αεροπορικές θέσεις τουριστών τη χειμερινή περίοδο και να δοθούν κίνητρα στους ξενοδόχους με πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να γίνουν αλυσίδες και να επεκταθούν στο εξωτερικό!
Αυτή είναι η πολιτική τους και είναι βαθιά αντιλαϊκή γιατί βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τις αγωνίες και τα βάσανα της σκληρής καθημερινότητας που βιώνει ο λαός από την κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται, με στήριγμα και την Τοπική Διοίκηση.

Αυτό αποδεικνύεται και από την εκμετάλλευση των υποδομών των υδατοδρομίων που θα πληρώσουν οι νησιώτες, αλλά λίγοι θα μπορούν να πληρώνουν το κόστος μεταφοράς, το οποίο θα επιβάλλουν ανεξέλεγκτα οι επιχειρηματίες-επενδυτές.Αλλη μια μεγάλη ανάγκη των νησιωτών για γρήγορες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες, μετατρέπεται σε μεγάλη «μπίζνα» για επιχειρηματικούς ομίλους.
Στην ίδια κατεύθυνση και η διαχείριση απορριμμάτων στα νησιά, με έργα που θα χρυσοπληρωθούν σε ιδιώτες ενώ η τοπική διοίκηση θα μετατοπίζει το αυξημένο κόστος με ανταποδοτικά στις πλάτες των νησιωτών.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψήφισε αυτούς τους σχεδιασμούς σε βάρος των εργαζομένων και των κατοίκων των νησιών.

Η πλήρης ευθυγράμμιση των υπόλοιπων παρατάξεων στη στρατηγική της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών ομίλων, ανεξάρτητα τις μεταξύ τους κάλπικες αντιπαραθέσεις που στήνονται για δευτερεύοντα ζητήματα κάθε φορά, δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο επιλογής στους νησιώτες παρά μόνο την επιλογή της δράσης, της συμμετοχής στον αγώνα, με γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με τον πραγματικό αντίπαλο, το σύστημα και την εξουσία του απαιτώντας όλα όσα δικαιούται, όλα όσα έχει ανάγκη για μια καλύτερη ζωή.

26/09/2018

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos