Για γέλια! Copy paste...τουριστική προβολή της Πάρου!

02 Νοεμβρίου 2018 20:06

Ευτράπελες καταστάσεις μπορούν φυσικά να προκύψουν ακόμη και στις πιο σοβαρές συνεδριάσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής της χώρας!

Το τραγελαφικό όμως που συνέβη στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, μπορεί μεν αρχικά να προκαλεί τον γέλωτα, σε μια δεύτερη όμως ανάγνωση αποκαλύπτει αδικαιολόγητες αστοχίες και κραυγαλέες προχειρότητες «δια χειρός» της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Πάρου. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, 14ο θέμα ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ. ήταν ο «Προγραμματισμός δράσεων προβολής Δήμου Πάρου για το 2019».

Κατά την εισήγησή του λοιπόν, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ανάγνωσε τις λεπτομέρειες της παραγωγής βίντεο για την προβολή του νησιού από συγκεκριμένη εταιρεία, αφήνοντας ωστόσο στο τέλος προς έκπληξη όλων, τους παριστάμενους ... «στήλη άλατος»! Στο αναγνωσθέν κείμενο, οριζόταν ότι τα πνευματικά δικαιώματα του εν λόγω βίντεο προβολής της Πάρου θα ανήκουν στο... νησί της Άνδρου!


Εμβρόντητοι ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν διευκρινίσεις από τον Πρόεδρο της Τ.Ε αλλά δεν δόθηκαν επαρκώς πειστικές εξηγήσεις!
Μάλιστα με αφορμή το συμβάν, δημοτική σύμβουλος τοποθετήθηκε λέγοντας ότι το ίδιο κείμενο εισήγησης «περιφέρεται» ανά τα νησιά και δεν συντάχτηκε ειδικά για την Πάρο ή την Άνδρο όπως φάνηκε άλλωστε από την «απρόσεχτη» εισήγηση, αλλά και για τη Μήλο και για άλλους επίσης νησιωτικούς προορισμούς...

 

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το θέμα πριν συζητηθεί στην εν λόγω συνεδρίαση του Δ.Σ. Πάρου, είχε προηγουμένως περάσει από την Επιτροπή Τουρισμού και Ανάπτυξης, δίχως ωστόσο κανένα από τα μέλη της να έχει... προσέξει τη συγκεκριμένη αστοχία!
Σε πραγματικό φιάσκο όπως ήταν φυσικό εξελίχθηκε το συγκεκριμένο θέμα συζήτησης περί της τουριστικής προβολής της Πάρου!

Θέμα για γέλια, αλλά πολύ περισσότερο για κλάματα, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της θεσμικής ανευθυνότητας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά στην αιχμή του δόρατος της οικονομικής ζωής της τοπικής κοινωνίας του νησιού...

ekloges 2019 750x131

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos