Όταν τα στόματα μένουν κλειστά η βία διαιωνίζεται

15 Νοεμβρίου 2018 00:09

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης για τη βία κατά των γυναικών, που οργανώθηκε από την Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων και την Τοπική Πάρου της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:


Η βία κατά των γυναικών μπορεί να είναι ψυχολογική, λεκτική και το κυριότερο σωματική. Σε όλες της όμως τις μορφές η βία κατά των γυναικών αποτελεί μία σύγχρονη κοινωνική παθογένεια με πανελλαδική και παγκόσμια διάσταση και σε ποσοστό της τάξης του 80% συμβαίνει μέσα στην ίδια την οικογένεια. Το οδυνηρό φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί κοινωνική μάστιγα και η βία κατά των γυναικών είναι ένα από τα σοβαρότερα κοινωνικά προβλήματα. Η βία σε αυτή τη μορφή είναι φαινόμενο που υπερβαίνει οικονομικές, κοινωνικές ή μορφωτικές διακρίσεις και απλώνεται σε πολλαπλές μορφές. Σε περιόδους δε οικονομικής κρίσης τέτοιου είδους κρούσματα αυξάνονται σημαντικά.

Όταν μέσα σε μία οικογένεια υπάρχει οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης δεν θα πρέπει να αποτελεί μυστικό ή ταμπού. Πρέπει οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα να τα καταγγέλλουν για να μπορεί και η πολιτεία να παρέμβει.
Το κράτος πρέπει να βοηθήσει τις δομές των Δήμων που έχουν υπηρεσίες στήριξης και ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, να βελτιωθούν και όπου δεν υπάρχουν να ιδρυθούν.

Είναι γεγονός ότι όσο τα στόματα μένουν κλειστά η βία θα διαιωνίζεται.
Κατερίνα Μονογυιού
Πολιτευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos