Δήλωση των βουλευτών Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Κέα

09 Φεβρουαρίου 2019 13:10

Με αφορμή τις απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες κατοίκων της Κέας για το επικείμενο κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος στην Ιουλίδα Κέας , θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Αναγνωρίζουμε πλήρως τη σημασία της συνέχισης της λειτουργίας του υποκαταστήματος στην πρωτεύουσα του νησιού, μιας και εξυπηρετεί όλον τον πληθυσμό του νησιού και κυρίως την αγροτική ύπαιθρο. Γνωρίζουμε δε ότι πρόκειται για το ένα και μόνο υποκατάστημα τραπέζης στην πρωτεύουσα του νησιού, η απώλεια του οποίου θα αποδυναμώσει την θέση της ως διοικητικό και οικονομικό κέντρο.

Γι' αυτούς τους λόγους, έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η εξέλιξη αυτή και διεκδικούμε να μην κλείσει κανένα υποκατάστημα τράπεζας σε νησί των Κυκλάδων, για λόγους που υπαγορεύει η ίδια η νησιωτικότητα αλλά και η παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών. Δε νοείται νησιά με έντονη τουριστική κίνηση να υποβαθμίζονται και οι κάτοικοι να χρειάζεται να ταξιδέψουν για να διεκπεραιώσουν τις απαραίτητες τραπεζικές συναλλαγές τους.

Δυστυχώς, οι τράπεζες, οι οποίες ανακεφαλαιοποιήθηκαν 4 φορές μέχρι σήμερα παραμένουν στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα, υπό αυστηρό έλεγχο και με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία τους.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης αλλά καθαρά επιλογή των διοικήσεων τους, στις οποίες το δημόσιο δεν κατέχει παρά ένα μικρό μερίδιο, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Συντασσόμαστε με τους κατοίκους της Κέας και δηλώνουμε απερίφραστα την αντίθεσή μας στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος.

8/2/2019

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos