Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, ενόψει του νέου θεσμικού πλαισίου για την πολιτική προστασία

09 Αυγούστου 2019 14:21

 Με σκοπό τον έγκαιρο σχεδιασμό δράσεων διαχείρισης φυσικών κινδύνων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Συνάντηση εργασίας, με αντικείμενο την ετοιμότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να ενσωματώσει και να υλοποιήσει δράσεις πολιτικής προστασίας στο υπό κατάρτιση νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της πολιτικής προστασίας, είχε σήμερα, Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητή Γεωλογίας και Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιου Λέκκα, υπό το πρίσμα και των φαινομένων κλιματικής αλλαγής, η συχνότητα των οποίων διαρκώς αυξάνεται.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δράσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν με την αρχή της νέας περιόδου και με αφετηρία την εφαρμογή του νέου συνολικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της πολιτικής προστασίας, η κατάρτιση του οποίου είναι σε εξέλιξη σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι, ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση και παρουσίαση του νέου θεσμικού πλαισίου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ να έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της για τις δράσεις ασκήσεων επί της εφαρμογής του, αρχής γενομένης από τη Ρόδο.

Ο σχεδιασμός αυτός θα χαρακτηρίζεται από μια νέα προσέγγιση στα θέματα διαχείρισης φυσικών κινδύνων, όπως αυτοί διαμορφώνονται και με τις νέες συνθήκες της κλιματικής κρίσης, ενώ επιπρόσθετα θα προβλεφθούν δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης του πληθυσμού.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos