Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

30 Οκτωβρίου 2019 13:47

Η Σαντορίνη μπορεί να γίνει πρωτοπόρος στην εφαρμογή κανόνων για τη διαχείριση του αποχετευτικού της δικτύου με την ενημέρωση αλλά τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Αυτό είναι το συμπέρασμα της Ημερίδας που διοργάνωσε η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Θήρας και η ECAS και στην οποία διακεκριμένοι ομιλητές εστίασαν στο πρόβλημα και ενημέρωσαν για τις λύσεις που υπάρχουν.


Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. Μανόλης Ορφανός στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης ρίψης λιπών, ελαίων και στερεών αποβλήτων στο αποχετευτικό σύστημα του νησιού αλλά και στις συνέπειες του φαινομένου: «Οργανώσαμε αυτή την Ημερίδα πρωτίστως για να ενημερώσουμε τους επαγγελματίες για τις επιπτώσεις που υπάρχουν και επιβαρύνουν το νησί. Σκοπός μας είναι να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να δραστηριοποιήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσπάθεια, που θα αναβαθμίσει τον τόπο μας και την ποιότητα της ζωής μας στα νησιά.»
Εξαιρετικά σημαντικές ήταν και οι παρεμβάσεις των ομιλητών που τοποθετήθηκαν στην Ημερίδα. Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και Πρόεδρος της Ένωσης Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργος Μαρινάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα τονίζοντας ότι η Σαντορίνη είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. «Εάν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με συνέπεια και με σύγχρονες μεθόδους οι επιπτώσεις θα είναι εξαιρετικά επιβαρυντικές για το περιβάλλον και κατά συνέπεια στους κατοίκους και τους επισκέπτες.»
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου παρέθεσε στοιχεία για τη ψηφιακή διαχείριση που γίνεται στη Δ.Ε.Υ.Α. Τρικάλων και που τους επιτρέπει να έχουν άμεση ενημέρωση αλλά και έγκαιρη παρέμβαση στα προβλήματα.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ήταν και οι παρεμβάσεις του Συμβούλου του υπουργού Εσωτερικών για θέματα κυκλικής οικονομίας και διαχείρισης αποβλήτων και Διευθυντή επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιώργου Κρεμλή, καθώς και της Συμβούλου της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Αθηνάς Μπλουγουρά.
Στην Ημερίδα ο συνδιοργανωτής Επιχειρησιακός Διευθυντής της ECAS Απόστολος Ντάνας παρέθεσε τα στοιχεία, μετά από έρευνα που διεξήγαγε στο νησί, και για τις επιπτώσεις που ήδη δημιουργούνται στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία από την αλόγιστη ρίψη λιπών, ελαίων και στερεών αποβλήτων στο αποχετευτικό σύστημα.
Στοιχεία για τα πεπραγμένα της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας, παρέθεσε και ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης Νίκος Μάινας, ο οποίος έδωσε και χαρακτηριστικές εικόνες από τις σοβαρές επιπτώσεις που είχε στο αποχετευτικό σύστημα των νησιών η ρίψη τέτοιων υλικών.
Χαιρετισμό απηύθυνε στην Ημερίδα και ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας ο οποίος εξήρε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ήδη η νέα Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και πρόσθεσε ότι θα είναι αρωγός σ αυτή την προσπάθεια.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Έπαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. Μανόλης Ορφανός κλείνοντας την Ημερίδα τόνισε ότι η νέα σελίδα που ανοίγει η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. θα έχει τα χαρακτηριστικά του αυστηρού ελέγχου, της τήρησης των κανόνων, την επιβράβευση των συνεπών καταναλωτών αλλά και την αυστηρή τήρηση των κανόνων σε όσους λειτουργούν εις βάρος των πολλών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos