Κατερίνα Μονογυιού: Προχωρά η έναρξη εργασιών των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) σε πολλούς Δήμουςτου Νομού Κυκλάδων

07 Νοεμβρίου 2019 19:51

Σειρά επαφών ξεκίνησε η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας ΔημοκρατίαςΚατερίνα Μονογυιού για θέματα Δια Βίου Μάθησης αλλά και ειδικότερα για την εφαρμογή τους στα νησιά και τις δυσκολίες


που αντιμετωπίζονται κυρίως λόγω νησιωτικότητας και υποστελέχωσης που ταλανίζει τους νησιωτικούς Δήμους. Η πρώτη επαφή ήταν μια πετυχημένη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κύριο Κωσταντίνο Δέρβο την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Εκεί διευκρινίστηκε ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς η έναρξη εργασιών των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ)στους Δήμους Άνδρου , Ιητών ,Κέας ,Κιμώλου,Κύθνου,Μήλου,Μυκόνου,Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ,Πάρου ,Σίφνου , Σύρου-Ερμούπολης , Τήνου και Φολεγάνδρου.

Ο Θεσμός της Δια Βίου Μάθησης γίνεται όλο και ποιο αναγκαίος στην εποχή μας όπου οι αλλαγές είναι ραγδαίες και οι απαιτούμενες δεξιότητες όλο και περισσότερες και μεγαλύτερου εύρους .Είναι λοιπόν προφανές ότι χρειάζεται διαρκής μέριμνα για να μπορέσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού να ανταποκριθεί στο διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον. Αυτή η ανάγκη είναι ακόμα ποιο εμφανής στα νησιά όπου αφενός οι ευκαιρίες επιμόρφωσης είναι μειωμένες και αφετέρου οι εξελίξεις στο οικονομικό περιβάλλον ραγδαίες.

Η Κατερίνα Μονογυιού έχει προγραμματίσει και άλλες επαφές με κεντρικούς φορείς που εμπλέκονται σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης ως μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

 

Με εκτίμηση

Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos