«Έξυπνη Γεωργία» και νησιωτική Ελλάδα

11 Δεκεμβρίου 2019 15:18

Για τις εντυπωσιακές δυνατότητες που προσφέρονται στον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο, κυρίως, μέσω αξιοποίησης των συνεχώς εξελισσόμενων τεχνολογικών μέσων, μίλησε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών ο Βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση με αντικείμενο την «Έξυπνη Γεωργία».


Οι προοπτικές για δραστικές μειώσεις κόστους, βελτίωσης της απόδοσης, ποιότητας της παραγωγής, αύξησης του εισοδήματος όπως και βιοτικού επιπέδου των αγροτών, ήταν ορισμένες από τις παραμέτρους που αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Σημείωσε επίσης, πως δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στη χώρα μας να αλλάξει το μοντέλο της γεωργίας, καθώς, μέσω των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης προσφέρονται το χρηματοδοτικό πλαίσιο αλλά και η επιμόρφωση, ώστε να επιτευχθεί μία πραγματική «Πράσινη Επανάσταση» στον Πρωτογενή Τομέα.
Ο κ. Φόρτωμας υπογράμμισε, ιδιαιτέρως, την ανάγκη χάραξης ειδικών στρατηγικών σχεδίων που θα περιλαμβάνουν όλες τις κατηγορίες αγροτικών εκμεταλλεύσεων ανά περιφερειακή ενότητα, με εξειδίκευση στα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και ειδική πρόβλεψη στην ποικιλομορφία και στις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής Ελλάδας.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos