Συνυπογραφή ερωτήσεων για επικουρικούς γιατρούς και δ/τές νοσ/ων

16 Δεκεμβρίου 2019 12:08

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε δύο ερωτήσεις προς τον υπουργό Υγείας. Η πρώτη αφορά το θέμα των επικουρικών γιατρών, το οποίο αφορά άμεσα και τις Κυκλάδες:


Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, με απόφαση που αναρτήθηκε στη διαύγεια στις 6/11/2019, προχώρησε σε ανακατανομή πιστώσεων έργων του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2019, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα για την κάλυψη της μισθοδοσίας των επικουρικών ιατρών, επεκτείνοντας έτσι την παραμονή τους πέραν της 30/11/2019. Τα χρήματα όμως αυτά τα διασφαλίζει περικόπτοντας πιστώσεις από έργα αναβάθμισης υποδομών και εξοπλισμού στο ΕΣΥ που ήταν ήδη δρομολογημένα, ενώ ταυτόχρονα μείωσε συνολικά το ΠΔΕ του Υπουργείου Υγείας. Επίσης, οι πιστώσεις αυτές αποτελούν μια λύση μικρής διάρκειας αφού εξασφαλίζουν τη μισθοδοσία αυτών των επικουρικών γιατρών για χρονικό διάστημα από 2 έως 4 μήνες. Είναι προφανώς μια λύση εμβαλωματική, με τους επικουρικούς γιατρούς να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρείας και τα Νοσοκομεία να κινδυνεύουν με υποβάθμιση της λειτουργίας τους.

 

Η δεύτερη αφορά το θέμα επιλογής διοικητών νοσοκομείων: Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακυρώνοντας κρίσιμα στάδια της διαδικασίας αξιολόγησης, όπως οι προφορικές συνεντεύξεις των υποψηφίων, προχώρησε πρόσφατα στην ανακοίνωση 112 ονομάτων ανθρώπων που αναλαμβάνουν θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. Ανακοίνωση που περιοριζόταν στην ανάρτηση ονομάτων σε πίνακες, χωρίς την παραμικρή δημοσιοποίηση βιογραφικών των διορισθέντων. Επίσης, δεν έχει δημοσιοποιηθεί τίποτε σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, τα στάδια διαλογής των υποψηφίων και την αιτιολόγηση της τελικής επιλογής. Η ανακοίνωση αρκετών ονομάτων έχει οδηγήσει ήδη σε δημοσιεύματα και παραιτήσεις ατόμων, τα οποία δεν είχαν ούτε καν τα απαιτούμενα πτυχία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos