Πρότυπο αριστείας το πανεπιστημιακό τμήμα της Σύρου

23 Ιανουαρίου 2020 13:57

Εγγυητή του εθνικού διακυβεύματος για μια ποιοτική και αξιοκρατική ανώτατη εκπαίδευση, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης» ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, από το βήμα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.


Στο ξεκίνημα της ομιλίας του -κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου- ο κ. Φόρτωμας συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, καθώς ενέσκηψε αποτελεσματικά πάνω στο σύνθετο πρόβλημα που συστηματικά παρουσιάζεται με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα νησιά των Κυκλάδων, παρέχοντας παράλληλα, υψηλή μοριοδότηση ως κίνητρο και επιβράβευση στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε γεωγραφικά απομακρυσμένες περιοχές.

Όπως επεσήμανε στη συνέχεια, ο Βουλευτής Κυκλάδων, με το νέο σχέδιο νόμου εισέρχεται σε ορθή τροχιά η πολύπαθη ανώτατη εκπαίδευση, αφού θεσπίζονται τα στοιχεία της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας ως βασικά κριτήρια του πλαισίου υποστήριξης και χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων από το κράτος, με στόχο, τα ανώτατα Ιδρύματα να εκπληρώσουν αρτιότερα την εθνική τους αποστολή.

Ειδική αναφορά έκανε στην ανάδειξη κέντρων αριστείας, πρόβλεψη η οποία στοχεύει στην επιβράβευση και ενίσχυση τμημάτων των ελληνικών Πανεπιστημίων, τα οποία διακρίνονται για το επίπεδο σπουδών τους, την ερευνητική τους δραστηριότητα, αλλά και για τη γενικότερη προσφορά τους στην κοινωνία.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή, ένα τέτοιο Τμήμα θα μπορούσε να είναι αυτό των Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα την Σύρο, το οποίο διαθέτει μοναδικό αντικείμενο σε πανελλήνια βάση, οι απόφοιτοί του οποίου αποκτούν εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις και εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας υψηλού κύρους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παράλληλα, το πανεπιστημιακό τμήμα της Σύρου ξεχωρίζει για την συστηματική ερευνητική του δραστηριότητα, παρέχει επιστημονική τεχνογνωσία στις τοπικές αρχές και επιχειρήσεις, οργανώνει μεταπτυχιακό πρόγραμμα και θερινά σχολεία, ενώ με τους νέους όρους αξιολόγησης και με τα κίνητρα χρηματοδότησης, διαθέτει όλα τα εχέγγυα ώστε να αποτελέσει πρότυπο κέντρο αριστείας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos