Συναυλία της Ορχήστρας Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

21 Ιουνίου 2016 18:20

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (21 Ιουνίου), και για τρίτη κατά σειρά χρονιά, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, η οποία ετοίμασε νέο θεματικό κύκλο, αφιερωμένο στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Η συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου (ώρα 21:00), στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας.


Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, τεράστιο και πολύμορφο, με παγκόσμια αναγνώριση και διαχρονική λάμψη, άρρηκτα δεμένο με σημαντικά κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του προηγούμενου αιώνα, κατέχει πρωτεύουσα θέση στην ελληνική μουσική παρακαταθήκη και έχει συντροφεύσει πολλές γενιές. Η Ορχήστρα επέλεξε λαϊκά τραγούδια, σε στίχους σπουδαίων δημιουργών (Γ. Σεφέρης, Κ. Βάρναλης, Ν. Γκάτσος, Τ. Λειβαδίτης, Μ. Ελευθερίου, Ι. Καμπανέλλης) αλλά και τραγούδια του ίδιου του συνθέτη, που εξακολουθούν και σήμερα να γοητεύουν και να συγκινούν. «Άρνηση (Στο περιγιάλι το κρυφό)», «Η μπαλάντα του Αντρίκου», «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», «Σαββατόβραδο», «Στρώσε το στρώμα σου», «Ποιος τη ζωή μου», «Απρίλη μου» είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια που θα ακουστούν στο πρόγραμμα.
Σε αυτό το ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, η Ορχήστρα θα συμπράξει, για πρώτη φορά, με τον γνωστό τραγουδιστή Ζαχαρία Καρούνη, αλλά και με Τα Παιδιά της Χορωδίας, σε διεύθυνση-διδασκαλία της Γεωργίας Μπακογιάννη.

Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας

Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 από ταλαντούχους ανθρώπους, οι οποίοι ζουν στην Τήνο και αγαπούν τη μουσική. Το φετινό αφιέρωμα σε λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη είναι ο τρίτος θεματικός κύκλος που έχει στο ενεργητικό της, έπειτα από το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη (2014) και στο «Ρεμπέτικο» των Σταύρου Ξαρχάκου και Νίκου Γκάτσου (2015).
Στο φετινό σχήμα συμμετέχουν: Αντώνης Αλβέρτης (κιθάρα), Κωνσταντίνος Βιδάλης (μπουζούκι), Γιώργος Δεσύπρης (μπουζούκι), Δημήτρης Καραγιώργης (μπάσο), Δημήτρης Καφέτζης (κιθάρα), Γιάννης Κουσουνάδης (κλαρίνο), Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (ακορντεόν), Γιάννης Μιχαήλ (λαούτο), Ελένη Μπαΐλη (κρουστά, τραγούδι), Αργύρης Ξυπολιτίδης (κιθάρα), Στάθης Πολυκανδρίτης (τραγούδι), Ειρήνη Ράλλη (μπαγλαμάς, τραγούδι), Ιάκωβος Σκαλκώτος (μπουζούκι).
Η καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία της Ορχήστρας ανήκει στην Ελένη Μπαΐλη, ενώ τη γενική διεύθυνση έχει ο Γιώργος Κουμεντάκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Πληροφορίες: 22830 31290 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.piop.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos