Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

18 Σεπτεμβρίου 2018 14:34

Με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Παρασκευή 28 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, δράσεις για μικρούς και μεγάλους, στο πλαίσιο της περιοδεύουσας έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Ιδρύματος.


Η έκθεση, αποτέλεσμα συνεργασίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, εντάσσεται στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και παρουσιάζει σαράντα αρχαιότητες από τις συλλογές του κορυφαίου Μουσείου της χώρας, από τους προϊστορικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους. Στην έκθεση στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας προβάλλονται αντιπροσωπευτικά έργα του Κυκλαδικού πολιτισμού, ενώ ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει η ενότητα με τα κυκλαδικά ειδώλια. Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τον τρόπο και τα στάδια κατασκευής των κυκλαδικών ειδωλίων, αποτέλεσμα ενός πειράματος, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Αναλυτικά οι δράσεις:

• Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου (ώρα 10:00)
«Μύθοι και ιστορίες από την αρχαιότητα»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές θα κληθούν να σκεφτούν, να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να συζητήσουν πώς σκέφτονταν άλλοι άνθρωποι για την ομορφιά, τον έρωτα, τον αθλητισμό και άλλα θέματα, και να εκφράσουν και τις δικές τους απόψεις γι’ αυτά.
Τα παιδιά θα λάβουν το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό έντυπο που πλαισιώνει την έκθεση και θα λειτουργήσει ως «οδηγός» για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

• Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου (ώρα 11:30)
Ομιλία του Γιάννη Παπαδάτου, Αναπληρωτή Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ, με θέμα: «Έργα και ημέρες σε έναν προϊστορικό κυκλαδικό οικισμό». Θα ακολουθήσει επίδειξη κατασκευής μαρμάρινου κυκλαδικού ειδωλίου, από τον τεχνίτη Επαμεινώνδα Βενιέρη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας παρουσιάζεται μέχρι 31/10 η έκθεση «Γιανούλης Χαλεπάς: επιστροφή στον Πύργο», που συνδιοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου (ΕΠΜΑΣ), με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από τον θάνατο του τήνιου γλύπτη (1938).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, από τις 28 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos