Εγκαίνια του Πολυχώρου Κορθίου και πρόταση για ονομασία του σε «Γιάννης Γλυνός»

08 Ιανουαρίου 2019 08:56

Ένα σπουδαίο έργο για το Κόρθι και την Άνδρο, ένα «σπίτι» για τον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση του τόπου, ένας κόμβος ανοιχτής επικοινωνίας μεταξύ πολιτών, ο νέος Πολυχώρος Κορθίου εγκαινιάστηκε την Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019. Στις υπηρεσίες του πολιτισμού και στα «χέρια» των δημιουργικών πολιτών της Άνδρου παρέδωσε τον νέο Πολυχώρο Κορθίου ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του κτηρίου, παρουσία δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων των αρχών και των πολιτιστικών συλλόγων της Άνδρου και πλήθους κόσμου.


Η χθεσινή εκδήλωση περιελάμβανε τον αγιασμό των εγκαινίων από τον Πατέρα Αντώνιο, εφημέριο του Όρμου Κορθίου και την κοπή της Βασιλόπιτας από τον Δήμαρχο Άνδρου, ενώ ξεχωριστό σημείο ήταν αυτό της πρότασης που ανακοινώθηκε από τον κ. Σουσούδη για ονομασία του νεόδμητου Πολυχώρου Κορθίου σε «Γιάννης Γλυνός», στη μνήμη του τέως Δημάρχου Κορθίου και Άνδρου. «Δε χρειάστηκε να σκεφτώ το αυτονόητο, έχω, ήδη, πάρει την απόφασή μου από την πρώτη στιγμή. Το συζήτησα με τους συνεργάτες μου και θέλω να σας ανακοινώσω ότι το κτήριο αυτό θα το αφιερώσουμε στη μνήμη του Δημάρχου Γιάννη Γλυνού και θα του δώσουμε το όνομά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η αποψινή είναι μια ξεχωριστή βραδιά για την Άνδρο, μια βραδιά, στην οποία αναδεικνύεται η δύναμη της θέλησης και της προσπάθειας, η συλλογικότητα και η μεθοδικότητα. (….) Το Κόρθι μπαίνει, πλέον, δυναμικά στον χώρο της πολιτιστικής δημιουργίας, ενισχύοντας και εμπλουτίζοντας τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας», τόνισε ο Δήμαρχος Άνδρου στην αρχή της ομιλίας του. Για να πάρει σάρκα και οστά το κτήριο «κόσμημα» του Κορθίου, εργάστηκαν και συνεργάστηκαν πολλοί. Σε αυτούς, καθώς και στο ιστορικό της κατασκευής του Πολυχώρου αναφέρθηκε ο κ. Σουσούδης, υπογραμμίζοντας: «Διοίκηση σημαίνει υποχρέωση και υποχρέωση σημαίνει ευθύνη. Και είμαστε περήφανοι γιατί αναλογιζόμαστε τις ευθύνες μας με όποιο κόστος».

«Όπως για όλα, έτσι και για το συγκεκριμένο έργο, από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σε όλη τη θητεία μας εργαζόμαστε σκληρά, με υπομονή, επιμονή, με εντιμότητα, μεθοδικότητα και πολύ μεράκι, πάντα για το καλό του νησιού», ανέφερε ο Δήμαρχος Άνδρου και κλείνοντας, είπε: «Παραδίδουμε σε εσάς και τα παιδιά μας τον νέο πολιτιστικό και συνεδριακό χώρο Κορθίου, ώστε το όραμά μας, τιμώντας την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας, να συνεχιστεί μέσα από τις δράσεις που θα αναπτυχθούν μέσα στο όμορφο αυτό κτήριο. (….) Να είναι καλορίζικο»!

Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο πατέρας Αντώνιος ανέγνωσε την ειδική ευχή των Εγκαινίων και στη συνέχεια συνεχάρη τον Δήμαρχο Άνδρου και όσους συντέλεσαν στην ανέγερση του πολιτιστικού κέντρου, εξαίροντας την αξία του πολιτισμού και των καλών έργων, τα οποία ευλογεί ο Θεός. «Η δημιουργία αυτού του κτηρίου, αποτελεί παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι αιρετοί, δηλαδή με σκληρή εργασία, προγραμματισμό, διεκδικητικότητα για τα συμφέροντα του τόπου μας, αλλά κυρίως με συνεργασία όλων των παρατάξεων και των εργαζομένων στον Δήμο, κατανόηση των εμφανιζομένων προβλημάτων και επίλυσή τους, ώστε η Άνδρος να οδηγηθεί στον λιμένα της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου», ανέφερε στην ομιλία του ο Πατέρας Αντώνιος.

Στη συνέχεια, ο εφημέριος του Όρμου Κορθίου δώρισε την εικόνα του Αγίου Νικολάου για να κοσμεί το κτήριο και να προστατεύει τους κατοίκους. «Θέλω να σας παραδώσω ένα εικόνισμα, που θα μείνει εδώ μέχρι της συντελείας του αιώνος, όπως λέει και η Εκκλησία μας. Είναι ο Άγιος Νικόλαος, ο προστάτης της Ενορίας μας για να μας φυλάει», είπε ο Πατέρας Αντώνιος και παρέδωσε την εικόνα στον κ. Σουσούδη.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας για τα εγκαίνια του Πολυχώρου, με τον Δήμαρχο Άνδρου να μοιράζει σε όλους το «μερίδιό» τους. Η όμορφη αυτή εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα, που παρατέθηκε στην αίθουσα του Πολυχώρου προς όλους τους παρευρισκομένους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos