Θεατρική παράσταση «Το κρυφτό» στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

11 Απριλίου 2019 13:00

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει σε σχολικές ομάδες τη θεατρική παράσταση «Το κρυφτό», την Πέμπτη 18 Απριλίου (ώρα 10:00-11:30), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου. Θα ακολουθήσει εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού, εμπνευσμένο από την ιστορία αλλά και τα εκθέματα του Μουσείου. Μια βόλτα σε ένα μουσείο μπορεί να μην είναι απλώς μια βόλτα. Μπορεί να γίνει μια συναρπαστική εμπειρία, αρκεί να επιτρέψουμε στα εκθέματα να μας «μιλήσουν».


Στο Κρυφτό, ένα μικρό αγόρι επισκέπτεται ένα μουσείο και «συνομιλεί» με ένα άλογο-έκθεμα. Η ανάγκη του αγοριού να επικοινωνήσει με κάποιον διαφορετικό από αυτόν και η εμπιστοσύνη που δείχνει το άλογο στο παιδί γίνεται η αφορμή για να ξεδιπλωθεί η ιστορία. Μια ιστορία ανθρώπινη, με αντιπολεμικό μήνυμα, που μπορεί να συγκινήσει, αλλά και να εμπνεύσει. Τελικά, κάποιες φορές αρκεί να εμπιστευόμαστε τη φαντασία μας, για ν’ ανακαλύψουμε τις αλήθειες του κόσμου.
Το Κρυφτό της Στέλλας Τσίγγου, σε εικονογράφηση της Κωνσταντίνας Μπρίνια, διακρίθηκε στον διαγωνισμό συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου από ενήλικες που προκήρυξαν, τον Απρίλιο του 2017, η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας.
Το παραμύθι, σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου, δραματοποιείται από τους ηθοποιούς Γιώργο Βενάρδο, Μαρία Δασκαλάκη, Γιάννη Μιχαήλ.

Δημιουργία video:
Νατάσσα E. Ιωάννου

To τραγούδι της παράστασης, σε στίχους Θεανώς Γιαμαλή, μελοποίησε ο Σταύρος Δάλκος.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για σχολικές ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos