Με λαμπρότητα εγκαινιάστηκε η έκθεση χαρτών αφιερωμένη στην Άνδρο «Καπετάνισσα τον Κυκλάδων», στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης

06 Αυγούστου 2019 12:06

Μια ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα έκθεση φιλοξενεί και φέτος το Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, που στεγάζεται στο Παλαιό Παγοποιείο Μαντζαβελάκη. Την Παρασκευή, 2 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, της Έκθεσης «Άνδρος, η Καπετάνισσα των Κυκλάδων», που παρουσιάζει χάρτες του 15ου - 19ου αιώνα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η σύζυγος της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρία Βλασία Παυλοπούλου, η οποία δήλωσε γοητευμένη από την ομορφιά της Άνδρου.


Να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης και η πρόεδρός του, κυρία Ειρήνη Βασιλοπούλου Μαντζαβελάκη, αναφέρθηκε στην ιστορία και στη λειτουργία του μουσείου, μίλησε για τις δράσεις, τις εκθέσεις και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε αυτό, καθώς και για τα σχέδια που αφορούν το μέλλον. Παράλληλα, έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Πρέσβη, κ. Χρίστο Ζαχαράκη, ευχαριστώντας τον για την επιμέλεια της έκθεσης.
«20 χρόνια Πολιτισμού – Τουρισμού, 1999 – 2019, 20 χρόνια αδιάλειπτων προσπαθειών και δράσεων του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης με στόχο την προβολή της Άνδρου μέσα από τις τέχνες, την ιστορία και την μακρόχρονη παράδοση. Το σπουδαίο αυτό Μουσείο αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για το νησί μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στα εγκαίνια της έκθεσης.

Η Έκθεση «Άνδρος, η Καπετάννισσα των Κυκλάδων», είναι ένα ταξίδι στον χωροχρόνο μέσα από χάρτες του 15ου έως του 19ου αιώνα και αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για την ιστορία, την πορεία και την εξέλιξη της Άνδρου, με ρεαλιστικό και γλαφυρό τρόπο χάρη στη συνδρομή των πολύτιμων αυτών χαρτών.
Διάρκεια Έκθεσης: Από τις 2 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου.
Ώρες επισκέψεων: Καθημερινά 19:00 - 21:00, Κυριακή 11:00 - 13:00

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos